Blanes ja disposa d'una biblioteca exclusivament per a joves d'entre 15 a 23 anys que ahir es va inaugurar dins el recinte de la Bilbioteca Comarcal. De fet, fins ara només hi havia una sala infantil, una sala de lectura i un altell per fer consultes, dos espais -aquests últims- on és necessari el silenci per permetre la concentració.

Pensant que potser aquest darrer component era el què impedia que els joves se sentissin prou a gust, es va decidir dedicar-los l'ús de les antigues dependències de Turisme i crear la Biblioteca Jove. que funcionarà com annex (compta amb un accés tant des de l'interior de la Biblioteca Comarcal com des de l'exterior) està suficientment allunyat de les àrees de treball com per no destorbar. A més, en època d'exàmens, la nova Biblioteca Jove es podrà utilitzar com a sala de treball i d'estudi.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la regidora de la Biblioteca Comarcal, Susana Ramajo, així com de la directora d'aquest servei, Gemma Ciuró, van encapçalar al vespre la inauguració d'aquest espai. El nou servei cultural i educatiu està situat a la zona que fins l'any passat allotjava les dependències de Turisme.

Durant els parlaments, tant la regidora com l'alcalde van coincidir en desitjar que, a partir d'ara, els joves tinguin aquí el seu nou espai de referència. En aquest sentit, Josep Marigó va explicar que "el nostre desig és que utilitzeu tant com pugueu la Biblioteca Jove, ja sigui per llegir i fer consultes o per fer treballs en grup. Que, a partir d'ara, quan hàgiu de quedar per estudiar, aquesta sigui la vostra primera opció". Per la seva banda Susana Ramajo va recordar que, precisament amb aquest objectiu, s'ha fet un esforç en especial des de l'Ajuntament perquè els joves se sentin còmodes en aquest espai.

Ahir també es va lliurar el premi al jove Àlex Gómez, de 22 anys, el guanyador del concurs de graffiti que ja decora una paret d'aquesta nova Biblioteca Jove.