L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners s'unirà dilluns als municipis d'Hostalric i Sils amb l'aprovació d'una moció que aquests dos últims municipis ja han tirat endavant i que demana a la Direcció General de Carreteres del Departament de Territori i Sostenibilitat que "amb la major urgència possible, procedeixi a licitar les obres contingudes en el Projecte de la GI-555, per a la seva posterior execució". A més, la moció demana "traslladar aquest acord a la Direcció General de Carreteres, al Consell Comarcal de la Selva i als ajuntaments afectats".

Aquesta carretera va des de Mallorquines fins a Hostalric, passant pels termes municipals de Sils, Riudarenes, Maçanet de la Selva i Massanes. La moció, és idèntica a la que les poblacions d'Hostalric i Sils ja han aprovat recentment i que, de fet, van obtenir el suport del ple del Consell Comarcal de la Selva el passat desembre per reclamar l'execució d'un projecte que, com recorden els alcaldes afectats, fa gairebé cinc anys es va redactar el seu projecte de millora. Amb tot, no s'hi ha fet cap actuació i els municipis reclamen amb urgència que es liciti per poder-se executar com és aviat millor.

La situació d'aquesta carretera, que té gairebé les mateixes característiques que la "carretera de la vergonya", de fet ja se l'anomena la "segona carretera de la vergonya", és especialment delicada i acumula nombrosos accidents i morts. Sense anar més lluny, aquest passat dimarts un camió va col·lisionar amb dos turismes a l'alçada de Sils. El vehicle de gran tonatge va bolcar provocant retencions de fins a vuit hores.