Un tribunal popular serà l'encarregat de jutjar a partir de dilluns Ludwig Alexis Thiebaud, el turista acusat d'assassinar d'una ganivetada un jove de 15 anys a Lloret de Mar (Selva) la matinada del 17 de juliol del 2011. El fiscal demana que el condemnin a 20 anys de presó per assassinat perquè el menor anava desarmat i no va tenir cap possibilitat de defensar-se. Segons l'escrit d'acusació, l'agressió va ser una venjança perquè uns amics de la víctima havien atracat el grup de joves de l'acusat poca estona abans de l'apunyalament. A la banqueta dels acusats també hi ha un altre jove, Jérémy Puydebois, acusat d'una falta de lesions perquè va donar cop de puny a un amic de la víctima.

Un jove francès que el juliol del 2011 havia vingut a passar les vacances d'estiu a Lloret de Mar amb un amic s'asseurà aquest dilluns a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. El fiscal l'acusa d'un delicte d'assassinat i demana que el condemnin a 20 anys de presó per haver matat d'una ganivetada a l'axila un jove de quinze anys.

El cas es remunta a la matinada del 17 de juliol del 2011. Segons recull l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, la víctima i cinc amics seus van decidir anar a les festes del barri de Can Carbó. Cap a les quatre de la matinada, dos amics de la víctima van començar a atracar turistes. Els joves brandaven els seus cinturons a l'aire i amenaçaven els turistes amb colpejar-los si no els donaven els seus objectes personals, com collarets o un paquet de tabac.

Amb aquest mètode, exposa el fiscal, van robar a diversos grups de turistes. Mentrestant, els altres quatre joves -entre els quals la víctima- s'estaven a prop, tot i que no intervenien en els robatoris.

Cap a un quart de cinc de la matinada, els dos joves van dirigir-se cap als dos acusats, Ludwig Alexis Thiebaud i Jérémy Puydebois, fent voleiar el cinturó a l'aire i amb la intenció de robar-los. Aleshores, els dos joves van anar fins a l'habitació d'hotel on estaven allotjats, que estava prop d'on eren, i van agafar dues navalles, una per a cadascun.

Venjança per un robatori

Segons relata el fiscal, els joves van tornar a baixar al carrer buscant els lladres menors d'edat. Llavors es van trobar amb la víctima i dos amics més -que no havien participat en els robatoris- al carrer Sant Pere. Mentre un dels acusats, Jérémy Puydebois es dirigia cap a un dels joves i li començava a propinar cops de puny a la cara, l'altre acusat, Ludwig Alexis Thiebaud va anar cap a la víctima.

"Amb la intenció d'acabar amb la seva vida i essent plenament conscient que el menor d'edat no portava cap arma, va esgrimir la navalla que duia i que havia recollit a la seva habitació i el va apunyalar sota l'aixella", exposa el fiscal que diu que el menor no va tenir cap possibilitat per defensar-se perquè l'atac va ser "sobtat i per sorpresa".

Com a conseqüència de la ganivetada, la víctima es va desplomar enmig del carrer. Tot i que una ambulància el va traslladar a l'hospital de Blanes, va morir com a conseqüència d'un xoc hipovolèmic. El fiscal apunta que l'arma triada i la part del cos atacada eren "idònies" per causar la mort a una persona.

Detinguts a França

Els agressors van fugir corrent i es van refugiar a la seva habitació de l'hotel 'Armonia', on s'allotjaven des de feia quatre dies. Després, van tornar a França. La policia els va detenir el 27 d'agost per una ordre europea de detenció i entrega dictada per un jutjat de Blanes. Ludwig Alexis Thiebaud va ingressar a presó acusat d'assassinat el 10 de setembre.

El fiscal, Víctor Pillado, demana que condemnin Thiebaud a 20 anys de presó per assassint i que indemnitzi els pares de la víctima amb 200.000 euros. També acusa l'altre jove, Jérémy Puydebois, d'una falta de lesions i demana que el condemnin a pagar una multa de 400 euros.

Està previst que el judici comenci aquest dilluns a l'Audiència de Girona i s'allargui tota la setmana. Els pares de la víctima s'han personat com a acusació particular i l'Ajuntament de Lloret de Mar exerceix l'acusació popular de la mà del lletrat Carles Monguilod. L'advocat Manel Mir s'encarrega de la defensa dels dos acusats.