Escalfar les instal·lacions i la piscina coberta de Sant Hilari ha suposat un estalvi del 50% en les factures, segons va valorar l'alcalde Albert Santaugini quan gairebé es compleix un any de la posada en funcionament del sistema.

La xifra inclou l'amortització del preu de la caldera, que va anar a càrrec de l'empresa adjudicatària de l'equipament, amb un cost aproximat de 230.000 euros. "La calefacció i climatització de la piscina suposava una enorme despesa en gas", relatava Santaugini. I és que, segons l'alcalde, després d'un estudi "es va determinar que si canviàvem a les energies renovables l'estalvi era brutal" i, ara, s'ha comprovat que la factura s'ha rebaixat a gairebé el 50%.

L'Ajuntament, que no descarta implantar les energies renovables en altres equipaments, atribueix l'èxit a què Sant Hilari és una població on es necessita un gran consum energètic, ja que a l'hivern les temperatures assoleixen unes mínimes considerables. "Potser en una altra població la xifra d'estalvi no seria tan elevada", assegura el batlle, però a Sant Hilari ha quedat demostrat que és rentable, a banda dels evidents beneficis per al medi ambient i de la reutilització de la massa forestal.

Aquesta energia disposa de dos contenidors desenvolupats a partir dels que s'utilitzen al transport marítim. Estan ubicats en un lateral exterior de l'equipament i són de color verd per integrar-los en l'entorn. El contenidor superior conté el magatzem amb els residus forestals i l'inferior la caldera.