L'Ajuntament de Riudellots, amb la col·laboració organitzativa d'Incats ha impulsat la creació de Fiporc, una fira que, com el seu nom indica, girarà al voltant d'aquest animal. De fet, el municipi és un dels referents europeus en la matèria, ja que un total de 22.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats en diferents productes.

Durant la roda de premsa de presentació que va tenir lloc ahir, es va recordar que el sector porcí representa un elevat percentatge del PIB català. "En un moment en què les empreses càrnies del municipi estan amb expansió i mirant cap a l'exterior, nosaltres ens hi afegim i els donem suport organitzant Fiporc", va valorar ahir l'alcaldessa Montserrat Roura. La Fira se celebrarà del 14 al 16 de gener a Riudellots amb diversos espais que aniran des de visites d'animals vius fins a degustacions. Hi haurà exposicions del cicle de vida del porc, es podran comprar embotits, degustar una dotzena de pernils de les millors denominacions d'origen i es reserva també un espai per als més petits, els quals podran aprendre a fer botifarres, entre d'altres.

Un dels espais que tindrà bona part del protagonisme serà el dedicat a les representacions del procés de la matança, on els veïns escenificaran el procés d'embotir botifarres, l'elaboració de greixons o, com curar un llom o un pernil L'espai de tast serà un altre dels principals atractius, amb una àmplia àrea equipada amb taules i cadires on es podran degustar durant tot el dia productes de porc.

Una altra de les activitats serà la sessió de cuina en directe de Montserrat Fontané, de Can Roca de Taialà. Fiporc també dedicarà una jornada als professionals del sector. Serà el dia 14 al FoodLab de Riudellots i comptarà amb les ponències de reconeguts experts.