Lloret vol que el passeig marítim sigui del municipi i així ho va aprovar dilluns el ple amb l'únic vot en contra d'ICV-EUiA. La zona que va des del mar i fins a les façanes dels primers edificis depèn del departament de Costes i és aquest qui decideix les actuacions i estableix els cànons per ocupació del domini marítimoterrestre. Per això, el ple va demanar que es revisi i modifiqui la delimitació de tres passejos: Agustí Font; Jacint Verdaguer; i Camprodon i Arrieta. A petició del grup del Millor, es va incorporar una esmena per incloure Sa Caleta i Roca d'en Maig.

Segons el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, "es pot fer si hi ha voluntat política". En aquest sentit, va enumerar altres municipis que s'han acollit a aquesta modificació que permet la nova llei de costes, entre els quals hi ha Castell-Platja d'Aro o Empuriabrava, així com localitats de Galícia.

Els motius del canvi són varis. El govern va argumentar que tant l'Ajuntament com els particulars han de pagar per ocupar utilitzar zona. També els propietaris dels balcons que sobresurten han de passar per caixa per fer qualsevol rehabilitació i, fins i tot, podrien haver de pagar una quota pel simple fet de tenir-los, diu el govern. Però a l'Ajuntament també li interessa per un altre motiu, la construcció de l'aparcament soterrat que planeja fer al passeig i que no avança pel cànon a pagar a l'Estat.

Tot i això, el mer pensament que el passeig formi part dels lloretencs i que depengui només de l'Ajuntament ja va sumar el suport de la majoria dels regidors. Jordi Orobitg (ERC) veu la mesura "del tot necessària" perquè ara cal pagar per fer qualsevol activitat. Des del PP, Enric Martínez va avançar que ja ha plantejat la qüestió a Madrid i que podria tardar un temps. De fet, l'equip de govern admet que caldrà anar de la mà del PP gironí per aconseguir el suport de l'Estat.

El portaveu del PSC, Joan Bernat, va demanar "consens" mentre que el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va defensar la mesura i l'aparcament -igual que PSC, CiU, ERC i el regidor no adscrit-. "No volem que siguin altres administracions qui gestionin el nostre patrimoni", va dir Fuertes.

L'únic vot en contra va ser el d'ICV- EUiA. Xavier Rodríguez va dir que "no ho veig necessari" perquè "es posa l'excusa dels veïns però el que volen és únicament obrir les portes al futur aparcament". "Tenint en compte que hi ha aparcaments infrautilitzats, no hi estem d'acord", va sentenciar.