09 de febrer de 2014
09.02.2014

Comencen les obres del futur col·legi de Blanes

L'Ajuntament ja ha parlat amb l'AMPA i la direcció sobre la possibilitat d'iniciar el trasllat a mitjans del pròxim curs

09.02.2014 | 00:00
Les màquines treballant als terrenys de la futura escola Sa Forcanera de Blanes, aquest passat dijous.

L'esperada nova escola Sa Forcanera de Blanes, actualment en barracons, ja comença a fer camí amb els primer treballs que la Generalitat ja ha engegat i que, segons el contracte, té un període d'execució d'un any. De moment, les tasques consisteixen en rebaixar el sòl i aplanar el terreny i més tard es començaran els fonaments.

La inauguració de l'escola dependrà dels plans d'Ensenyament, però el consistori ja ha preparat una partida en els pressupostos municipals de 15.000 euros per al trasllat de mobiliari, alta de serveis i l'adequació de l'espai. Segons l'alcalde Josep Marigó, "ho hem parlat amb l'AMPA i la direcció del centre per si, arribat el moment, volen fer el canvi a mitjans de curs [2014-2015] o ja a l'inici del següent" període escolar, va dir. "Ho començarem a parlar a principis d'estiu, quan ens diran si se segueix el calendari", va dir Marigó, tot i que per experiències anteriors tot indica que "compliran" i "el gener que ve estarà acabada".

L'edifici que es construirà podrà acollir dues línies i constarà de tres blocs: el primer d'educació infantil amb planta baixa, tres patis protegits pel joc dels infants, i un annex per la biblioteca i les aules de reforç i desdoblament. El segon bloc consta de planta baixa i planta on hi ha educació de primària, la zona de serveis i les aules en planta baixa i primera per crear un pati tipus claustre, amb accés a les classes i al menjador. Finalment, al tercer bloc hi ha la sala polivalent/gimnàs i l'AMPA. Els tres blocs que formen l'estructura bàsica estan units per una gran coberta que crea una zona porxada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook