La nit del passat 15 de gener els cinemes Lauren de Blanes van oferir la seva última sessió. Un cartell de "tancat per reformes" durant "una setmana", anunciava el final de la presència de les sales en un dels cinemes més rendibles de les comarques gironines i deixava els 10 treballadors en suspens.

L'excusa de les reformes llavors ja no se la creia ningú i la setmana passada es confirmava la notícia. Els Lauren tenien uns deutes que no han pogut assumir i Catalunya Caixa s'ha quedat el cinema.

L'Ajuntament de Blanes no hi pot fer res, però també en surt perjudicat perquè, segons va valorar l'alcalde Josep Marigó, "veiem el tema amb una doble preocupació". "Ens preocupa la situació dels treballadors i ens preocupa el tancament per l'abast d'uns cinemes que fa 13 o 14 anys que funcionen i que feien un servei a una població de 200.000 habitants", va explicar referint-se als espectadors que venien de poblacions veïnes com Calella, Tossa, Lloret de Mar i fins i tot de Vidreres o Arbúcies. "Aquí teníem una força territorial d'atracció que era un element més per venir a Blanes".

El consistori no té notícies sobre la situació actual dels cinemes però "el que sí puc dir és que, amb els contactes que tinc, m'ofereixo, si fa falta, a mitjançar o ajudar entre empresa i treballadors", va anunciar Marigó en unes declaracions que avançava Nova Ràdio Lloret. "Evidentment, l'Ajuntament té una posició molt limitada i no sabem com acabarà aquest procés", va dir en referència a l'embargament per part de Catalunya Caixa dels cinemes.

Tot i això, va insistir que "estic a la disposició de les dues parts per si en alguna cosa podem donar un cop de mà com a Ajuntament".

El tancament es viu amb tristesa a Blanes i es desconeix qui n'acabarà sent el futur propietari, o si deixarà de ser un cinema com a tal. De rumorologia n'hi ha molta i fins i tot algunes fonts apuntaven que descendents de l'empresari de Blanes Francesc Giralt, titular de l'antic cinema Marian, estarien interessats a recuperar les sales. ?Altres fonts també parlen de ?l'interès de terceres empreses de cinema.