L´empresa mixta -pública i privada- Serveis Mediambientals de la Selva NORA SA podria ser una «tapadora per cometre irregularitats» des de l´administració pública. Els agents del Servei de Vigilància Duanera (SVD) sospiten que precisament aquest va ser «l´objecte principal» quan es va constituir la societat el 29 d´octubre de 2009. L´afirmació està extreta del sumari del cas Manga, al qual ha tingut accés Diari de Girona, i la fonamenten multitud d´indicis aconseguits gràcies a les intervencions telefòniques de l´exalcalde de Sant Hilari Sacalm i expresident del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria (CiU).

Una conversa de 17 de setembre de 2012 entre Fauria i el secretari de l´Ajuntament i també aleshores del Consell Comarcal de la Selva, Màrius Valls, revela com Fauria pretenia que un projecte d´arranjar rutes i senders a la comarca es fés a través de Nora perquè si es feia a través del Consell, en tant que ens públic, l´Estat no els aportarà diners i els hi ho farà pagar. «Si d´aquesta forma a nosaltres ens ho factura Nora (...) i què sabran allà a Madrid o la Generalitat que Nora és del Consell».

De la mateixa manera s´expressa Fauria quan el 21 de setembre de 2012 truca a l´administradora de Nora, Montserrat Bosch, per comentar-li que l´associació Boscos de Bruixes i Bandolers (constituïda per cinc Ajuntament de la zona, la Generalitat i l´Estat) ha signat un conveni amb el Consell Comarcal perquè aquest faci les rutes i senders per 46.000 euros. La idea de Fauria era que Nora «faci una factura a l´associació, nosaltres ja li pagarem a Nora i vosaltres ja pagareu al Consell Comarcal per fer aquest treball. Subcontractareu al Consell Comarcal».

Immediatament, Fauria truca al secretari per dir-li que està arreglat el tema de les rutes i els enviarà a la gent de Nora per acabar de manegar-ho tot. Després, parla amb un altre home al qual informa que ja té els tres pressupostos preparats per a l´adjudicació de l´obra, que encara no està aprovada i que la factura l´emetrà Nora encara que aquests treballs no formin part de l´empresa.

Nora està participada per l´Ajuntament de Blanes (10%), el Consell Comarcal de la Selva (50%) i Compañía Española de Servicios Públicos -Cespa- (40%), aquesta última és propietat al 100% de Ferrovial i és qui paga directament a la gestora, Montserrat B., alhora una de les sis persones que administren la societat i que «es dedica a fer favors, per demanar ella favors a canvi».

Un dels informes de la policia duanera recull la conversa en la qual informen Fauria que a Nora «es realitzen contractacions per motius polítics i amiguismes», com el cas d´un regidor de Medi Ambient d´Arbúcies que va ser contractat per Cespa. L´exalcalde es va posar nerviós davant la possibilitat que l´edil estigués treballant directament amb Nora i només es va calmar quan, tres dies després, li van confirmar que el regidor treballava per Cespa però en l´empresa mixta que aquesta també té amb el Consell Comarcal d´Osona.