27 de febrer de 2014
27.02.2014

Blanes tramet el projecte d'un polèmic aparcament a la zona de Pinya de Rosa

L'Ajuntament va obrir un expedient als propietaris al juny perquè havien iniciat les obres sense demanar els permisos

27.02.2014 | 19:14

L´Ajuntament de Blanes ha tret a exposició pública el polèmic projecte per adequar un aparcament i una caseta a la zona de dalt de la Cala Treumal del municipi, dins l´àmbit del Paratge Natural d´Interès Nacional (PNIN) de Pinya de Rosa, que el passat mes de juny el consistori va paralitzar perquè els propietaris no tenien els permisos.

Actualment l´espai de Pinya de Rosa és dels propietaris de Mas del Sol però allà mateix hi ha un restaurant arrendat a un altre propietari. Aquest últim va iniciar al juny passat les reformes d´un petit aparcament i d´una caseta que està en ruïnes i que serviria per controlar els accessos dels vehicles.

Amb tot, no van demanar els permisos, i més tenint en compte que estava actuant en un PNIN. Per tant, l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, va signar llavors un decret en què ordenava aturar les obres i establia un termini de 15 dies perquè els propietaris aportessin la documentació necessària o fessin al·legacions. Marigó va explicar que els tècnics municipals havien realitzat una inspecció a la zona i havien detectat que s'estaven «obrint camins» a la zona, que també s´estava executant la rehabilitació d'una caseta i diversos moviments de terres pels quals no haurien obtingut les llicències corresponents.

Davant la situació, doncs, van decidir incoar un expedient «de protecció de la legalitat urbanística» i aturar les obres de manera immediata. Avui dia, segons va explicar ahir el regidor d´Urbanisme, Miquel Lupiáñez, l´expedient per aquesta infracció segueix endavant. L´edil va recordar que el departament de Biodiversitat de la Generalitat, amb tècnics de Medi Ambient i de la direcció general del departament d´Agricultura a Girona són els que van comprovar, in situ, l´estat de la zona. En general no hi va haver grans destrosses, amb l´excepció d´unes rases on s´hi pretenien instal·lar un cablejat per ubicar fenals fins a la platja i, així, senyalitzar el camí dels clients de l´establiment.

Per poder fer una actuació en aquest espai es necessita el vistiplau de nombrosos departaments però de moment no s´hi pot fer res perquè Pinya de Rosa està pendent de la primera reunió del Consell Rector, òrgan on hi ha totes les parts representades i on es definirà el Pla d´Usos de Pinya de Rosa, indispensable, no només per determinar si es pot fer aquest aparcament, sinó també la rehabilitació del mateix Mas del Sol que els propietaris ja tenen mig projectat.

Mentre avancen les reunions per assolir el Pla d´Usos, el primer pas per aquest propietari de l´aparcament i la caseta era presentar tota la documentació i demanar els diferents permisos a l´Ajuntament. Ja ho han fet i ara el consistori ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Girona (BOPG) l´edicte que treu a informació pública aquest projecte.

«No tenim base jurídica per aturar el desig d´un privat –va dir Lupiáñez– i per tant el que hem de fer és treure el projecte a exposició pública i elevar l´expedient». Per tant, ara se segueix el procediment, que continuarà a través dels diferents departaments de la Generalitat. En última instància, i amb el futur Pla d´Usos redactat, es decidirà si poden iniciar les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook