Retencions, sorolls o accidents són alguns dels elements que fan perillós l'accés al barri de Ca la ?Guidó de Blanes, que viu separat per la carretera de Tordera, una de les principals vies d'accés al municipi. Actualment hi ha un "triangle" per ordenar el pas de vehicles i els veïns reclamen des de fa una dècada la construcció d'una ?rotonda, en comptes de semàfors.

La titularitat de la carretera és de la Generalitat i Blanes en reclama el traspàs des de fa sis anys. Ja el 2008 el ple va aprovar per unanimitat una moció d'ICV-EUiA en què es demanava el canvi amb l'objectiu de construir-hi una rotonda. El 2009 els veïns amenaçaven de mobilitzar-se i en una altra moció es va debatre el tema. Aquí van sorgir les primeres veus per instal·lar semàfors i al final es va decidir redactar un projecte. Amb les eleccions i canvi de govern, la qüestió de Ca la Guidó va quedar abandonada, prioritzant altres actuacions. A finals de gener, PSC i PP van signar un pacte que permetia al govern socialista aprovar els pressupostos de 2014. En un dels punts acordats s'explicita que "durant l'exercici pressupostari ambdós grups treballaran per millorar l'accessibilitat i seguretat" a la cruïlla i "es demanarà a la Generalitat el traspàs a Blanes de la carretera de Tordera".

Ara, l'associació de veïns ha enviat una carta als regidors reclamant la rotonda, davant els "rumors" sobre la instal·lació de semàfors. El seu president, José María Sande, va lamentar el pacte i va afirmar que "estem totalment en contra dels semàfors i reivindiquem la rotonda". "Ningú ha parlat amb nosaltres, giren l'esquena al poble" i "falta voluntat política".

El portaveu del PP, Salvador Tordera, va afirmar ahir que tenen previst reunir-se aviat amb els veïns i que la intenció no és "ni posar semàfors ni fer una rotonda". Pel popular, la solució està en canvis de sentits a la carretera per per prioritzar l'accés dels veïns.