L'assemblea local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Blanes serà l'encarregada aquest vespre de decidir qui serà el proper cap de llista a les eleccions municipals de 2015 a l'Ajuntament d'aquest municipi. Segons fonts consultes, el candidat presentat per l'executiva del partit seria l'advocat Àngel Canosa que haurà de ser l'encarregat de recuperar la representació d'ERC a l'Ajuntament.

Ahir a la nit va acabar el termini perquè qualsevol militant pogués presentar la seva candidatura de cara a les municipals, per fer-ho hauran necessitat l'aval d'un 20% de la militància. En aquest cas, l'agrupació local d'ERC a Blanes disposa d'una vintena de militants i prop d'una trentena de simpatitzants. Per tant, els avals necessaris són els de quatre militants.

Tot i això, ahir no va transcendir que cap persona hagués presentat un altre candidat de manare que, si no hi ha novetats, l'assemblea decidirà avui si accepta o no la proposta de l'executiva.

El sistema assembleari dels republicans permetrà avui que no només els militants puguin votar el candidat, sinó que es tracta d'una assemblea oberta. És a dir, tindran dret a vot els militants, simpatitzants i altres persones amb trajectòria al partit que, tot i no estar afiliats, han d'estar registrats.

Avui, a partir de dos quarts de nou del vespre, se sotmetrà a votació el candidat. L'acte oficial de presentació pública de l'escollit a Blanes es farà en un futur proper, amb la presència d'algun membre destacat del partit.

L'objectiu de l'aspirant republicà a l'alcaldia serà recuperar la representació del grup a l'Ajuntament. En les passades eleccions del 2011 la formació d'ERC es va presentar en coalició amb Reagrupament i amb Conxita Boldú com a cap de llista, però només van aconseguir un 3,25% dels vots, quedat fins i tot al darrere de la CUP, amb un 4,53% dels vots.

En les eleccions de 2007, ERC va obtenir un representat, la mateixa Conxita Boldú. En aquella ocasió van perdre un regidor, ja que en les eleccions de 2003 els republicans havien aconseguit dos regidors, Boldú i Joan Puig com a cap de llista i fins i tot van entrar al govern.