La sala municipal García-Tornel de Blanes va allotjar ahir la inauguració de l'exposició commemorativa dels 50 anys dels Premis Recvll que està formada simbòlicament per 50 documents. Amb aquesta exposició, Recvll ha volgut fer una mirada enrere i recordar que les coses no sempre han estat tan fàcils com ara, sobretot a l'hora d'organitzar la festa anual durant la qual es fa el veredicte i lliurament dels premis. Des de l'any 1964, especialment durant la dictadura del general Franco, hi ha hagut moments de resistència en què els membres de la revista i els premis han hagut de ser valents davant determinades situacions polítiques del país.

A la mostra, entre d'altres ingredients, es poden veure les primeres bases de convocatòria dels premis de l'any 1964, així com una cartellera fins al 2014 que permet comprovar l'evolució de les dotacions econòmiques que hi ha hagut al llarg del temps.

També hi ha documents històrics que marquen moments que llavors van ser d'una gran transcendència i que avui dia ajuden a fer-se una idea dels trets identificatius dels premis. Per exemple, un telegrama que va enviar el 26 de febrer de 1979 el President de la Generalitat, Josep Tarradellas. Després que tot just havia retornat des de l'exili a Catalunya l'octubre de 1977 i havia estat restituït en el seu càrrec amb caràcter provisional un any més tard, Tarradellas va enviar el telegrama per excusar la seva assistència.