El PSC de Blanes també celebrarà unes eleccions primàries per escollir el candidat a l'alcaldia en les pròximes eleccions municipals de 2015. De moment, l'executiva local va decidir en la seva reunió d'aquest dilluns donar suport i proposar l'actual alcalde, Josep Marigó, com el seu candidat. Amb tot, el termini per presentar-se acabarà aquest 10 de març. Si hi hagués més d'un candidat se celebrarien les primàries i, en cas contrari, l'assemblea local hauria de ratificar la proposta de Marigó.

Així, els socialistes blanencs s'uneixen a altres municipis gironins per portar a terme l'elecció del candidat a l'alcaldia a través d'unes eleccions primàries. A la Selva, de moment només Lloret de Mar havia decidit que utilitzaria aquest sistema que, cal recordar, no hi estan obligats els municipis de menys de 50.000 habitants

Blanes ha volgut seguir el camí marcat per l'executiva nacional dels socialistes catalans i dilluns, durant la reunió de la Comissió Executiva Local, es va donar el tret de sortida al procés d'elecció de candidats i candidates a les municipals. Ara mateix està obert el termini de presentació de candidatures que hauran de seguir el que estableix el nou reglament. La data límit per presentar-se amb els avals necessaris és el 10 de març a les 20 hores a la Comissió Electoral de la Federació del PSC gironí.

Si hi ha més d'un candidat, s'iniciaria la campanya electoral de primàries, que va del 20 de març al 4 d'abril. L'endemà, el 5 d'abril, tindrien lloc les eleccions. Però en el cas que només hi hagi una proposta (en el cas de Blanes l'executiva ha escollit per unanimitat Marigó i, de fet, aquest dilluns ningú més va mostrar la intenció de presentar-se a les primàries) l'elecció del candidat correspondria a l'Assemblea Local i la votació per ratificar l'actual alcalde s'hauria de realitzar abans del 5 d'abril.

El sistema de primàries permet, a banda d'una campanya electoral entre els candidats, que els militants i simpatitzants puguin votar. Actualment Blanes compta amb una seixantena de militants i prop de 200 simpatitzants, segons va explicar ahir el mateix alcalde.

Sobre el suport de l'executiva, Marigó va assegurar que "són uns moments clau" on ara "no es pot tirar la tovallola sinó tirar del carro amb més força" i que ha pres la decisió de continuar un cop "pres el pols a la gent, de veure si estàs animat i quan la família et dóna suport. Llavors em poso a disposició del PSC per assumir una responsabilitat que ja conec. Em sento fort, capacitat i amb coneixement", va sentenciar l'alcalde.