L'Ajuntament de Vidreres celebrarà avui al vespre el ple ordinari municipal on es preveu aprovar una modificació de l'ordenança que regula la taxa per l'obertura de nous establiments comercials. La proposta del govern és "facilitar" la implementació de nous negocis, segons va explicar ahir l'alcalde, Jordi Camps, i per això oferiran bonificacions de fins al 70% de la taxa.

El govern també portarà al ple la pròrroga dels pressupostos de 2013, amb la previsió que es presentin els comptes definitius d'aquest any en el pròxim plenari. Entre altres temes que es debatran avui, hi ha l'inici de l'expedient per escollir el nou titular del jutjat de Pau o una moció sobre la sobirania fiscal de Catalunya, que contempla estudiar la possibilitat d'ingressar alguns tributs (com l'IRPF o l'IVA de l'Ajuntament) a l'Agència Tributària de Catalunya.

Mocions de l'oposició

D'altra banda, el ple també haurà d'aprovar la urgència de diverses mocions de grups a l'oposició, entre les quals en destaquen algunes del PxV-PSC-PM. En concret, la socialista Ruth Rosique, en representació d'aquest grup, juntament amb el regidor no adscrit, Jordi Gómez, presentaran una moció que demana encarregar una nova valoració cadastral en el termini màxim de dos mesos així com revisar o modificar l'ordenança per ajustar l'impost de l'IBI perquè no sigui "superior a la mitjana del que paguen els pobles de la comarca de característiques similars".

Sobre aquesta moció, el PSC i Gómez justifiquen la proposta després que el govern anunciés una rebaixa del 27% del valor cadastral però que "no implicarà e aquest exercici ni en posteriors una reducció de l'IBI". A més, consideren que l'Ajuntament "està fent actuacions i inversions ni prioritàries" i també argumenten que "les repercussions del sol i de la construcció són molt superiors" a Vidreres, en comparació, per exemple, a Blanes o Maçanet.

La portaveu del PSC també presentarà altres mocions, com la que demana desenvolupar els projectes d'enllumenat dels barris de Mas Flassià i Les Serres, un projecte que recorden es va destinar una partida el 2011 però que "el nou equip de govern va paralitzar-ho justificant que volien encarregar i executar un pla director lumínic de tot el municipi" i "encara no s'ha fet cap actuació".

Finalment, el grup de PxV-PSC de Vidreres també demanarà amb una altra moció que s'acabin les millores de seguretat i mobilitat als barris de Les Serres, Mas Flassià i La Pau d'aquest municipi.