04 de abril de 2014
04.04.2014
Diari de Girona

Arrenca a Santa Coloma el primer festival poètic dedicat a Joan Vinyoli

04.04.2014 | 00:00
Imatge de la presentació del festival dedicat a Vinyoli, aquest dilluns.

La Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners acull avui l'obertura del primer Festival Domini Màgic de Poesia per homenatjar el poeta Joan Vinyoli en el centenari del seu naixement. Un festival que acabarà aquest diumenge. La primera activitat serà l'exposició "Cridats per Vinyoli" de David Ribas, Jordi Nebot, Josep Maria Fontanet i Ricard Lobo, que ofereix un diàleg a quatre mirades al voltant de la poesia de Vinyoli.
Demà s'oferiran nombroses activitats, al matí al passeig de Sant Salvador, es podrà fer l'itinerari poètic Joan Vinyoli amb poemes dits, cantats i dansats. A la Casa de la Paraula, els més menuts tindran una matinal de contes dels Follets de Penjacans. Ja a la tarda, es presentarà la revista Poetari. A la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli es farà un homenatge a J. Lluís Panero i Eudald Puig i el poeta i crític literari, Francesc Parcerisas, visitarà la Casa de la Paraula. En aquest espai, poetes de diversos territoris de parla catalana oferiran el recital "Veus de la terra". A la nit, a l'Auditori Municipal, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet oferirà el concert "La Veu del mar". Les activitats de dissabte acabaran amb una jam poètica al restaurant Vent d'Aram.
Diumenge, el festival proposa una excursió per la natura colomenca, els paisatges i els elements que van representar la descoberta de la poesia en un adolescent Joan Vinyoli. Sota el títol "I la natura em crida" es farà una sortida fins a Farners on es pujarà a un dels llocs amb més màgia de Santa Coloma: el Turó del Vent. Allà, el poeta Perejaume oferirà un recital de poesia. Al migdia, a l'esplanada de Farners, es farà una arrossada popular i després del dinar hi haurà l'actuació de la Big Bang Valona i Anna Maluquer.
La darrera activitat del festival es farà diumenge a la tarda, a l'Auditori, on tindrà lloc l'espectacle pedagògic, adreçat al públic infantil, "Un poema és una castanya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook