L'arribada aquest abril de més d'un miler d'universitaris anglesos al conegut com a "Lloretfest" -una oferta que combina l'esport amb l'oci nocturn-, sumats sobretot als prop de 8.150 participants en diferents competicions esportives, sense comptar acompa?nyants, fan preveure una molt bona ocupació hotelera al municipi.

En les últimes edicions, el "Lloretfest" ha anat perdent força acusat per la crisi econòmica. En els millors anys, pels carrers de Lloret s'hi passejaven més de 2.000 joves atrets per l'oferta de l'homòleg del "SalouFest", tot i que els organitzadors venen l'esdeveniment lloretenc des de fa 15 anys. La primera tongada va arribar el passat dissabte i van marxar ahir. Des d'avui i fins al proper divendres arriba un altre grup i el darrer aterrarà del 21 al 27 d'abril. L'oferta es ven en un paquet de diferents preus en funció de l'allotjament i els dies d'estada.

La programació, ja coneguda, no ofereix ni un minut de descans. Es compagina l'activitat esportiva i l'oci nocturn. Futbol, bàsquet, rugby, hoquei herba, waterpolo o natació són algunes de les propostes que fan els organitzadors tot i que l'autèntica oferta, i el principal passatemps dels joves, és la festa amb rondes per bars i entrada lliure a diverses discoteques, com es pot consultar al seu lloc web.

Tot i arribar menys universitaris, la xifra no és gens menyspreable i manté Lloret com una de les destinacions preferides dels joves que busquen festa. Però el municipi destaca que per aquesta època ja atrau un altre tipus de turisme, en aquest cas, l'esportiu (exclusivament) i l'objectiu és arribar a una diversificació i desestacionalització aprofitant les excel·lents instal·lacions esportives o, per exemple, atraient congressos.

"Hem sumat la nova piscina amb l'oferta esportiva existent i el seu èxit és molt impotant", va valorar ahir el regidor de Turisme, Jordi Orobitg. I no només el turisme esportiu "està funcionant molt bé", sinó que la tasca del Lloret Convention Bureau dóna fruits quant a congressos. De fet, Orobitg va avançar que podria arribar un important congrés que portaria al municipi entre 300 o 400 congressites. Així, el consistori es mostra satisfet per la diversifiació turística en l'intent també per desestacionalitzar l'oferta de sol i platja. "Veiem com creix any a any" i tot fa preveure que aquesta Setmana Santa "serà molt bona", va sentenciar el regidor de Turisme.

I mentre els joves del "Lloretfest" passegin per Lloret, el municipi rebrà també al llarg d'aquest mes un nombrós grup d'esportistes. Segons el consistori, s'esperen 8.150 participants que disputaran diferents competicions esportives, a banda dels seus acompanyants, que es calculen en 7.300.

Lloret està certificada des de l'any 2006 com a Destinació de Turisme Esportiu i es constata un creixement sostingut gràcies a la fidelització d'esdeveniments com el trofeu Sant Jame de futbol, el Torneig Costa Brava Ultimate & Freestyle a la platja, l'Eurobasket o el MIC, Mediterranean International Cup. Lloret acollirà al maig per primera vegada el Campionat Europeu de Karate amb 200 participants de 24 països europeus.

Segons la regidora d'Esports, Ester Olivé, les competicions "tenen en comú l'alta participació internacional" i "es reuneixen a Lloret sobretot aquests mesos de març, abril i maig per gaudir de les bones infraestructures esportives, la proximitat a peu, la climatologia i els preus dels establiments hotelers" i va recordar que "aquest febrer, per exemple, ja hem tingut diferents estades de triatletes".