L'Ajuntament de Lloret de Mar ha adjudicat definitivament a l'empresa Copcisa, SA. el projecte de construcció del futur edifici de la caserna de la Policia Local i de Protecció Civil. Ara, després dels tràmits establerts, el consistori calcula que les obres podrien començar la segona quinzena de maig.

La Junta de Govern va iniciar l'expedient de contractació el passat octubre amb un preu de sortida del projecte de 3,6 milions d'euros i l'empresa Copcisa va presentar la millor oferta per un import de 3.225.512,76 euros (IVA a part), unes millores equivalents a 556.480,47 euros i un termini d'execució d'obres de 61 setmanes. En total, 21 empreses s'havien presentat al concurs de la caserna tot i que la Mesa de Contractació va excloure cinc empreses "per incórrer en situació de temeritat" d'un dels punts del plec de clàusules d'aquest contracte.

Així, després de l'obertura de pliques i amb l'oferta de Copcisa com la millor, la Junta de Govern va requerir la documentació prevista per procedir a l'adjudicació definitiva. L'empresa va complir i ara la Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació definitiva.

Ahir, el regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, va avançar que ja han mantingut reunions amb Copcisa i en principi ja treballen en el pla de Seguretat i Salut. Un cop entregat l'informe, que es preveu immediat, tindria lloc l'obertura del centre de treball i l'inici del replanteig i les obres. Els càlculs del consistori són que a partir de la segona quinzena de maig les obres puguin començar. Tenint en compte que tot funcionés correctament i que el termini d'execució és de 61 setmanes, la finalització de les obres seria el juliol de 2015.

Martínez es va mantenir ahir "prudent" sobre l'inici de la construcció, tot i destacar la seriositat de la nova empresa. La precaució del regidor prové, més aviat, perquè aquestes obres ja s'havien adjudicat l'any passat a una altra empresa que finalment va renunciar per discrepàncies amb el preu.

En concret, el passat 13 de maig la Junta de Govern Local va adjudicar l'obra a Vias y Construcciones per un import de 2,58 milions d'euros (el preu de sortida era de 3,7 milions d'euros) i es preveia que les obres comencessin a finals d'estiu passat. Poc després, la constructora creia que tal com estava redactat el projecte no es podia fer i per aconseguir-ho demanava augmentar el cost. L'Ajuntament no hi estava d'acord i l'empresa va renunciar.

Així, es va fer un nou concurs amb un canvi de redactat al plec de clàusules, precisament per evitar que una empresa presentés un pressupost massa a la baixa i llavors demanessin més diners.