30 de abril de 2014
30.04.2014

ICV demana mantenir els metges a les ambulàncies de Blanes i Calella

El grup al Parlament de Catalunya presenta una proposta de resolució davant la Comissió de Salut

30.04.2014 | 00:00
Interior d´una ambulància medicalitzada del SEM a la regió de Girona.

El grup d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha presentat una proposta de resolució davant la Comissió de Salut perquè no s'elimini la figura del metge o metgessa en les unitats d'atenció mèdica urgent de Calella i Blanes.

En l'exposició del text, esmeten que els dos municipis disposen de dues ambulàncies avançades. Amb tot, "en els darrers mesos el responsable de la Regió de Girona del SEM ha manifestat la intenció de reorganitzar els serveis d'emergències mèdiques de la regió, per motius pressupostaris". Uns canvis que consistirien a "eliminar la figura del metge/metgessa en la unitat de Calella".

El grup d'ICV, "d'acord amb els professionals del sector" consideren que en cas "d'implantar aquesta mesura no es podran complir els temps recomanables de resposta per a aquelles malalties i afectacions en què el temps d'actuació és fonamental". Així mateix, consideren "que es vulneren els acords dels convenis signats l'estiu de 2013, entre el SEM i la Corporació de Salut Maresme La Selva, en què es preveia el manteniment de les dues unitats (USVA) durant 4 anys". La decisió "se sumaria a altres retallades en els serveis d'assistència de la zona del Maresme i la Selva, com els tancaments de serveis d'urgència en els ambulatoris, als quals s'afegiria la sobrecàrrega dels serveis hospitalaris d'urgències".

En un comunicat, el diputat d'ICV-EUiA, Marc Vidal, va assenyalar que "des del Departament de Salut estan retallant el servei d'atenció sanitària del Maresme i la Selva fins a límits insospitats. Damunt del paper totes les propostes poden semblar adequades per reduir despeses, però estem arribant a uns nivells de precarietat excessius". Així, "ens hauran d'explicar com s'ho faran per mantenir la qualitat dels serveis d'atenció mèdica urgent", va sentenciar el diputat gironí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook