04 de maig de 2014
04.05.2014
40 Años
40 Años

Música i recital poètic amb "Les llengües que es parlen a Blanes"

Un grup d'alumnes de català llegeixen poemes al Teatre en una vintena de llengües maternes

05.05.2014 | 07:31
Lectura d´un dels poemes que es van llegir en una vintena de llengües.

El Teatre de Blanes va allotjar dimecres al vespre un espectacle que ha esdevingut un referent al municipi entre els alumnes que assisteixen a les classes per a adults per aprendre o perfeccionar el català. Es tracta de l'espectacle multimèdia que, sota el títol "Escoltem les Llengües del Món. Les Llengües que es parlen a Blanes", significa tota una representació viva de la gran diversitat de llengües maternes que es parlen a Blanes.

Aquest ha estat el desè any consecutiu que s'ha celebrat l'esdeveniment que organitza l'Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Enguany l'espectacle es va dedicar a la poesia amb motiu del centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli, i dels 25 anys del CNL.

L'acte va consistir en la lectura de poemes llegits en una vintena de llengües diferents, ambientats amb la projecció d'imatges i l'acompanyament de música de cada país. Puntualment, també va haver-hi interpretacions musicals en viu i en directe dalt l'escenari.
Entre les llengües, n'hi va haver d'africanes, com el bambara, el fula i el mandinga. També n'hi va haver d'ameríndies, com el guaraní, les asiàtiques hindi i xinès, i les europees: francès, alemany, gallec, neerlandès, castellà i català, a banda del rus, romanès, el basc i l'àrab.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook