El jutjat d´instrucció 2 de Blanes ha admès a tràmit una querella presentada al gener pel Club d´Hoquei de Blanes contra l´alcalde, Josep Marigó, la seva dona i l´interventor, Francisco Lucio. A més, els ha imputat per possible prevaricació i tràfic d´influències i els ha citat a declarar pel ?? de juny.

La querella es basa en un conveni signat durant el mandat 2003- 2007 entre l´Ajuntament i l´Escola de Música. Sosté que la dona de l´alcalde era membre de la Junta i treballadora alhora de l´Ajuntament a l´àrea d´Hisenda i que, al conveni, el consistori atorgava al centre uns 40.000 euros, els quals no haurien estat ben justificats.

Així ho va explicar ahir el president del Club d´Hoquei de Blanes, Josep Ridaura, qui va insistir que en aquell mandat «es va fer un conveni que ningú sabia que existia», els diners haurien sortit d´una «partida d´alcaldia» i es va signar un conveni de 2 anys més 2. «La llei és clara, diu que sempre s´ha de presentar un compte justificatiu per rebre una subvenció», va afegir Ridaura, «i ens enterem que no justificaven res». La memòria de l´escola «estava feta en un simple Word i no contempla cap compte justificatiu» i això, va insistir, seria «una il·legalitat ».

Per contra, el president de l´Hoquei va assegurar «nosaltres tenim un equip a la màxima categoria, rebíem dues subvencions, una de Turisme i l´altre de l´àrea d´Esports que no sumaven el que rebia l´escola de música» però «sempre ens han obligat a presentar el compte justificatiu i resulta que a aquests mai els van demanar», almenys «en aquella època».

Així, el Club considera clar «el nexe entre l´alcalde i l´escola», en què la seva dona seria membre de la Junta. La querella també va contra ella perquè, a més, «treballava a Hisenda de l´Ajuntament, on es fiscalitzaven les subvencions de les entitats de Blanes». Finalment, es van querellar contra l´interventor perquè «és el que dona per bones » les justificacions dels convenis i subvencions. El Club considera que hi ha hagut un «tracte de favor descarat a l´Escola de Música».

La jutgessa ha decidit en un acte admetre a tràmit la querella i acorda prendre declaració als querellats el pròxim 16 de juny, dia que també declararà Ridaura. A més, demana al consistori els comptes, la memòria justificativa i els registres d´entrada de les justificacions de les subvencions de l´Escola, demana a aquesta un resum de les nòmines, estatuts i actes des de 2003 i els convenis i subvencions signats per l´Ajuntament amb altres entitats des de 2003.

Per contra, la jutgessa no admet algunes de les proves sol·licitades pels querellants i tampoc admet la «diligència d´entrada i registre sol·licitada », ja que «no procedeix la seva admissió per tractar-se d´un ens públic ». A més, també ha decretat secret de sumari. Diari de Girona va intentar contactar sense èxit amb l´alcalde, que es troba de viatge institucional al municipi malagueny d´Ardales.