El soldat de l'exèrcit dels Estats Units Jai Dante de Marcus Burton té un buit a la memòria que va des del moment que està bebent sangria a la platja de Lloret de Mar amb uns amics fins que es troba dins la garjola de la policia després de ser detingut per una agressió sexual en grau de temptativa, una falta de lesions i una violació de domicili el 2 de setembre de 2012. Ahir va haver de respondre per aquests fets davant el Jutjat Penal número 5 de Girona i s'enfronta a una pena de dos anys i onze mesos de presó i una multa de 600 euros.

El militar, destinat a la base americana de Mannheim -Alemanya-, va relatar que aquell estiu havia baixat a Lloret de vacances amb un grup de turistes que va conèixer a l'autobús i que s'allotjaven a l'hotel Acapulco. Aquest aspecte és l'únic que coincidia amb el relat acusatori del fiscal, Josep-Aureli Foradada, perquè el soldat va prosseguir la seva declaració negant que aquella nit s'introduís a l'habitació contígua saltant pel balcó, ni que es posés sobre la turista russa que estava dormint despullada, tampoc admetia haver-li tapat la boca a la noia ni col·locar-li un coixí a la cara perquè no cridés. Menys encara admetia haver intentat agredir sexualment la jove i va manifestar no recordar que hagués marxat de l'habitació emportant-se els llençols i els coixins dins una bossa.

La defensa, Joan Pere Zapata, va evitar interrogar el seu client per centrar-se en els testimonis i poder desacreditar el relat acusatori per aconseguir l'absolució. Entén el lletrat que no hi ha proves que testimoniïn que el seu client es trobava dins l'habitació de la turista perquè els Mossos d'Esquadra només van extreure mostres d'ADN de la roba de llit que van trobar en un contenidor proper a l'hotel, sense que ningú comprovés que els llençols fossin els de l'habitació de la noia.

A més, Zapata va posar especial èmfasi en el fet que la jove, que no va assistir a la vista, només va declarar en fase d'instrucció dient que un home de raça negra s'havia colat a la seva habitació i la va començar a ofegar amb les mans. "No ens diu res de la voluntat lúbrica, ni que la toqués, ni que li fes petons, no ens ho diu i tampoc se li pregunta", va puntualitzar l'advocat abans de d'afegir que "no hi ha cap resta biològica que ens parli d'una agressió" ja que no es van trobar traces de semen en el cos de la jove ni tampoc restes vaginals sota les ungles del soldat.

"Només sabem que l'acusat era a l'habitació 251 perquè ho va dir ell", va reblar el lletrat, que tampoc va donar importància al fet que una empremta de sabatilla esportiva del número que calça el soldat es trobés a la barana de l'habitació de la noia.

El vigilant de seguretat que treballava a l'hotel sí recorda que les càmeres de vídeovigilància van enregistrar com un home de raça negra va sortir de la cambra de la jove amb una bossa i dos coixins. Aquests darrers els va deixar al pis superior, després va sortir de l'hotel per entrar un moment més tard i tornar a sortir, aquesta vegada ja sense la bossa. El cas ha quedat vist per a sentència.