Dos narcotraficants han estat condemnats a més de sis anys de presó cadascun acusats d'un delicte contra la salut pública, després que la policia els trobés en possessió de més de vint quilos de cocaïna, segons recull la sentència de l'Audiència de Girona (Gironès).

Tots dos van ser detinguts el 17 de desembre de 2012 quan realitzaven un transport de la droga amb destinació a la localitat de Lloret de Mar (Selva).

Un dels condemnats, Yahia Sahraui, de nacionalitat algeriana, conduïa un turisme de la seva propietat, on carregava vint paquets de cocaïna d'una puresa d'entre el 70 i el 79 per cent, mentre que l'altre, Alberto Guirado, obria el camí a bord del vehicle d'empresa que utilitzava habitualment amb la finalitat d'alertar sobre qualsevol incidència.

El preu de la droga al mercat il·lícit ascendia a gairebé 1,2 milions d'euros, als quals se sumen més de 150.000 de diverses substàncies entre cocaïna, marihuana i haixix que es van trobar al domicili de Sahraui al costat de balances de precisió i 19.000 euros producte de vendes il·lícites.

El tribunal no ha donat crèdit a la versió d'Alberto Guirado, qui va assegurar durant el judici que l'altre condemnat l'havia utilitzat de llançadora o escorta sense tenir coneixement d'això.

La prova fonamental contra Guirado ha estat la intervenció de les comunicacions del telèfon de Yahia Sahraui, que resulten "prou eloqüents per acreditar la intervenció de l'acusat en el delicte".

Tots dos narcotraficants hauran d'afrontar també una multa d'1.320.000 d'euros cadascun.