Un grup de tretze joves, d'entre 17 i 18 anys, de l'Agrupament Escolta Pinya de Rosa de Blanes s'han proposat passar part de l'estiu de l'any vinent d'una manera diferent a què sol ser habitual per als nois i noies de la seva edat. Volen fer de cooperants, col·laborant en un projecte que s'està duent a terme a Gàmbia (Àfrica) des de fa uns anys una ONG blanenca, l'associació per al desenvolupament agrícola de Kuwonku.

Entre algunes de les tasques que els joves podrien realitzar a l'Àfrica hi ha feines com monitoritzar tallers a l'escola o ajudar en tasques del camp i en d'altres del dia a dia de l'entitat. "Són feines senzilles, que aquí ja han desenvolupat amb anterioritat i que allí ens han explicat que tenen per a ells un valor afegit", va dir Xavi Pascual, un dels monitors. "Volem ajudar-los, i aprendre de primera mà, que hi ha realitats molt diferents a la nostra. És una oportunitat que els joves s'han agafat amb molta il·lusió, amb moltes ganes que pugui arribar-se a fer", va relatar Pascual.

Per fer realitat el seu somni, han organitzat un concert solidari que tindrà lloc aquest dissabte al Casal Jove Morralla, Espai Creatiu, on esperen reunir una part dels 6.000 euros que necessiten. Si bé l'entrada serà gratuïta, hi haurà una barra amb begudes i acceptaran donacions. El concert comptarà amb el grup Komplot i els DJ's Lapao Sound System.