La imatge institucional del Consell Comarcal de la Selva ha quedat danyada pel Cas Manga, la suposada trama de suborns a canvi d'adjudicacions fraudulentes per la qual van detenir i imputar l'expresident del Consell, Robert Fauria, entre altres. Per això, a banda de l'entrada del nou govern, la institució ha apostat per desvincular-se de l'antiga imatge corporativa i començar un canvi. El més evident es farà palès avui, quan el ple del consell aprovi el nou logo.

L'emblema "ha d'ajudar a canviar la imatge i mirar que, després de tot el que ha passat la gent deixi de veure'ns malament", va explicar ahir el president del Consell, Salvador Balliu. "La institució ha estat atacada, si bé mai ha incomplert amb cap obligació, possiblement algunes persones que estaven dins". Per això, va prosseguir Balliu, "s'ha decidit aquest nou logo", que ha de representar, en l'imaginari públic, el canvi. "El que va passar va passar, no hem de fer judicis paral·lels i el que volem ara és que se'ns identifiqui" amb la nova imatge, va relatar Balliu que va avançar que es tracta d'un primer pas del què "anirem presentant" en les pròximes setmanes.

A banda del logo, el president va explicar que just ara s'acaba de pintar l'exterior de l'edifici del Consell amb uns nous colors, escollits en votació a través del personal de la mateixa institució. Aviat també presentaran una nova pàgina web del Consell, i aquests dies es posarà en marxa una altra pàgina web de Turisme. Les presentacions continuaran després amb el balanç econòmic de l'entitat comarcal en què, va avançar el president, "els resultats surten molt bons". De fet, va apuntar a què, gràcies als bons números, es "podrà repercutir als ajuntaments", possiblement amb la reducció d'alguna de les taxes. Balliu va defensar que el Consell "és un dels que dóna més serveis directament als ajuntaments i als ciutadans" i aquesta "feina", acompanyada de la nova imatge, és la que la institució vol ressaltar.

El nou logo s'ha treballat conjuntament amb tots els consellers fins que han arribat a un consens. La imatge representa els trets naturals de la Selva la muntanya (color verd), la plana i el camp (groc i taronja) i el mar (blau).