La 44a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc del 24 al 27 de juliol, recupera la tradició que una part del jurat estigui format pel públic en general. D'aquesta manera, el veredicte l'emetrà una votació que provindrà dels 8 membres de la Comissió Tècnica (els seus vots tenen una major preponderància per sobre dels altres a través d'una fórmula matemàtica), i dels 40 membres del Jurat Popular, dels quals 12 s'escolliran entre totes les persones que hagin sol·licitat formar-ne part a través del web de l'Ajuntament o a la mateixa seu de Cultura i Festes ubicat a Casa Saladrigas.

El termini per inscriure's acaba el 3 de juliol, i depsrés es farà un sorteig per triar les 12 persones. Els requisits, ser major d'edat i el compromís de complir les mateixes condicions que la resta de membres del Jurat Popular, com haver de presenciar tots quatre espectacles pirotècnics i valorar-los en funció de diversos paràmetres dels quals se'ls informarà. Per garantir el rigor, uns dies abans del concurs es convocarà als membres que componen el jurat popular perquè participin en una trobada.

D'altra banda, el concurs de Focs també tindrà com a novetat la participació per primera vegada d'una pirotècnia d'Eslovàquia.