La blanenca Alícia González té 31 anys, fa dos mesos es va quedar a l'atur i ara aprofitarà el temps per iniciar un repte que tenia al cap des de feia gairebé un any: visitar les 52 províncies de l'Estat espanyol (incloses Ceuta i Melilla) a partir d'aquest 15 de juliol i durant un màxim de 365 dies.

L'objectiu, a banda de conèixer la geografia, és visitar i col·laborar amb diferents associacions culturals i socials d'arreu del territori per conèixer "de ben a prop la realitat amb la qual es troben en el seu dia a dia", explica González. Les seves inquietuds tenen com a punt de partida la seva antiga feina com a agent d'igualtat en una empresa. Allà, "vaig veure de prop les dificultats que es trobaven associacions properes" i "un dia era a casa pensant, se'm va ocórrer que seria bo conèixer de primera mà a què es dediquen" les associacions, algunes de les quals són "conegudes i d'altres no tant".

Amb elles, pretén mantenir almenys una entrevista per saber quines són les seves finalitats, els recursos amb els quals compten i la seva situació actual. Tot això ho anirà explicant al seu blog (creciendoentremochilas.wordpress. com) i fins i tot espera poder col·laborar amb algunes de les associacions amb tasques que li puguin encomanar. "Ofereixo la meva col·laboració per fer les activitats que creguin convenients i conèixer més a fons la seva realitat", va prosseguir González.

L'aventura començarà el pròxim 15 de juliol amb un viatge a Vielha, Lleida, i després continuarà en direcció a Madrid, Badajoz i Càceres. Amb tot, la seva situació actual (a l'atur) i personal, farà que cada cert temps torni uns dies a Catalunya, on reorganitzarà la feina, revisarà el correu i seguirà planificant les següents visites, amb la mirada posada en completar les 52 províncies el 15 de juliol de 2015.

Aquests dies organitza el trajecte i les primeres entrevistes i, de fet, ja n'ha concertat una amb l'Associació de Víctimes del Terrorisme a Madrid. En tornar, manté que espera demostrar que, amb el suport col·lectiu, "sempre es pot arribar més lluny" i "evidenciar que, amb tenacitat, esforç i dedicació, els somnis es poden fer realitat".