Els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar, l'associació d'hostaleria de Blanes, l'associació de càmpings de Barcelona i els serveis de Costes de l'Estat i la Generalitat han arribat a un acord de col·laboració per encarregar un estudi que permeti implantar mesures urgents de protecció de la costa al llarg del litoral de Blanes i Malgrat.

Des de fa anys el municipi blanenc espera mesures per evitar la destrucció del litoral, sobretot en èpoques de temporal. Per això, les parts citades havien contemplat la possibilitat d'encarregar un estudi que permetés abordar mesures a curt termini. Tot i això, l'abril d'aquest any, l'Estat va publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una resolució segons la qual s'anunciava la licitació de la "redacció del projecte de defensa de les platges de s'Abanell i la Marina" de Blanes. El preu de licitació era de 129.179,19 euros i el termini d'entrega del projecte és de 6,5 mesos.

Davant aquest anunci de l'Estat, les parts es van tornar a reunir. "Vam discutir si era una incoherència l'un respecte de l'altre", va explicar ahir l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. La conclusió és que els dos estudis, el de l'Estat i el que les parts volen tirar ara endavant, "són compatibles", va prosseguir.

Marigó va explicar que les accions que preveuen l'estudi de l'Estat preveuen mesures amb temes d'infraestructures, amb solucions globals a "mig o llarg termini". En canvi, l'estudi que ara s'encarregarà al Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners busca solucions més "immediates o urgents" com, per exemple, saber si "hem d'abocar més sorra o altres tipus d'acció a la platja". Cada una de les parts hi aporta 6.000 euros (sense IVA) i la Junta de Govern Local de Blanes ja ha aprovat la seva per encarregar l'estudi i hi destina un total de 7.260 euros (IVA inclòs).