La solució al problema de l'aigua en algunes urbanitzacions de Vidreres passa per municipalitzar el servei. En concret, seria a les zones de les urbanitzacions Aiguaviva Parc, la Goba, Terrafortuna, Puig Ventós i el polígon industrial. Així ho ha decidit l'equip de govern després de les recomanacions que ha fet el Consell Comarcal de la Selva a qui van delegar la sortida d'aquesta problemàtica que s'arrossega des de fa anys i que manté els veïns en peu de guerra.

La companyia Riera de Cabanyes, entitat gestora del servei, havia manifestat que una bona solució als problemes seria connectar els seus pous a la canonada del Pasteral. Però el govern aposta per un canvi i per municipalitzar la gestió. Alhora, prepara convenis amb Caldes de Malavella i Lloret perquè els puguin garantir el subministrament i es podria abastir de la dessaladora.

En les últimes setmanes els veïns de les urbanitzacions afectades per talls i problemes derivats de la manca d'aigua als actuals pous han mantingut diverses concentracions davant l'Ajuntament per exigir solucions. Precisament, una d'aquestes era municipalitzar el servei d'aigua. Fins i tot, havien amenaçat en dur els regidors als jutjats per aquest mateix tema.

Amb l'arribada de l'estiu la situació s'havia agreujat i, sobretot els caps de setmana, ha estat habitual que molts veïns d'aquestes zones s'hagin quedat sense aigua durant hores. El problema és la poca aigua de les capes freàtiques que subministren els pous de la companyia, que agreujaven la situació en casos d'alguna avaria.

La companyia Riera de Cabanyes aposta per connectar-se amb el Pasteral, fet que hauria permès trobar una solució definitiva. De fet, els pous municipals han hagut d'ajudar en alguns moments a abastir els de les urbanitzacions.

Mentrestant, el consistori va encarregar al Consell Comarca un estudi per trobar la millor solució i han conclòs el que se sabia, que Vidreres té un dèficit d'aigua i els serveis de la companyia ara són insuficients. Amb tot, l'aposta és municipalitzar el servei i aquesta és la proposta que el govern de Vidreres porta dimarts al ple.

En concret, els regidors hauran de votar l'inici de l'expedient per "a la implantació del servei municipal d'abastament d'aigua a les urbanitzacions Aiguaviva Parc, la Goba, Terrafortuna, Puig Ventós i el polígon industrial", descartant la proposta de la companyia.

Malgrat això, els pous municipals no disposen de suficient capacitat per abastir els d'aquestes zones, de manera que, segons va confirmar ahir l'alcalde del municipi, Jordi Camps, "s'ha parlat amb Lloret, i ens facilitaran aigua, i també amb Caldes", amb qui es treballa per signar "un conveni". Amb aquests últims es nodririen de la xarxa que arriba del Pasteral, mentre que amb Lloret es connectarien a través de la xarxa que arriba de la dessaladora de Blanes.

Camps va recordar que, si el ple ho aprova, entraran en l'inici d'un procés que "pot tardar uns mesos", ja que s'ha de seguir "tot un procés" però que al final ja seria "definitiu". A més, treballen per trobar una solució als problemes actuals.

El ple també ha de votar una moció en el mateix sentit per gestionar l'aigua des del municipi.