La competència que pot provocar la instal·lació d'un aparcament gratuït a l'antic camp de futbol dels Pins de Blanes a la zona blava que hi ha a l'entorn és un dels arguments pels quals el govern, EUiA-ICV, PP i la regidora no adscrita van tombar la moció de CiU que proposova donar aquest ús al terreny de joc. Per contra, sí que va sortir endavant l'esmena a la totalitat que el grup ecosocialista va presentar a la moció dels nacionalistes. La proposta d'EUiA-ICV és que es garanteixin els usos ciutadans (oci, espai de lleure, zona verda, equipaments esportius, espai firal i per a l'associacionisme) d'aquest espai de l'antic camp de futbol; que s'obri una taula de negociació amb al concessionària de la zona blava per taxar preus de rescat parcials de la concessió i noves formes per millorar les condicions d'aparcament i pagament i obrir la possibilitat d'ampliar les zones grogues al barri de la Plantera; i estudiar que l'Ajuntament rebi la cessió d'ús de parcel·les annexes a la Plantera per tal d'habilitar-hi un aparcament gratuït.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), va mostrar el seu suport a l'esmena del grup de l'oposició perquè el govern està plenament d'acord amb el punt primer i tercer. Pel que fa al segon, de rescat parcial de la zona blava, Marigó va concretar que aquesta possibilitat ja està contemplada en el contracte i que, en tot cas, es pot discutir si hi ha aquesta necessitat del rescat.

Marigó va explicar que un informe de Secretarias exposa que el concessionari de la zona blava podria considerar-se perjudicat per la posada en marxa d'un aparcament gratuït que no hi era al costat dels aparcaments de pagament, motiu pel qual era quasi segura la interposició d'un contenciós-administratiu. "La proposta de CiU és entrar en guerra amb el concessionari", va exposar el batlle. Quim Torrecillas (CiU) no comparteix el desequilibri que l'aparcament gratuït al camp dels Pins pugui crear a la zona blava perquè, va comentar, representa traslladar l'aparcament que hi havia als terrenys que ara ocupa un supermercat. També va manifestar que la moció de CiU i l'esmena d'EUiA-ICV són compatibles, cosa que no compartien els ecosocialistes.