19 de agost de 2014
19.08.2014
40 Años
40 Años

La Focal de Blanes impulsa una campanya contra les mines

Se centra en les ubicades en el territori que divideix el Sàhara occidental en 2.700 quilòmetres

19.08.2014 | 07:11
"Una flor per cada mina", lligada al documental "Las flores del muro".

Aconseguir l'eliminació de les mines antipersona que divideixen el Sàhara occidental en un tram de 2.700 quilòmetres. Aquest és l'objectiu de la campanya "una flor per cada mina" que l'entitat de Blanes La Focal està impulsant a les comarques gironines. Per donar-la a conèixer, La Focal va comptar amb la presència de l'artista i promotor de la campanya en l'àmbit global, Mohamed Moulud Yeslem. La cita fou aquest passat divendres dins del cicle Docus a la Fresca que organitza La Focal, en la qual es va reproduir el documental Las flores del muro, que relata la problemàtica general que viu el poble sahrauí, dividit des de l'ocupació del Marroc.
La Focal és una entitat cultural que es dedica a difondre documentals. Un dels seus promotors, Valentí Hinarejos, ha explicat que dins del cicle de documentals porten els directors o persones que hi hagin estat lligats en la seva realització. En aquest cas, hi va ser present el director, que ha engegat la campanya de les flors a nivell global. Davant la manca de presència a les comarques gironines, La Focal ha iniciat la seva promoció, que comportarà la difusió amb d'altres entitats, institucions i col·legis entre d'altres. Hinarejos ha comentat que de moment han tingut una resposta molt positiva.
La campanya consisteix en què tothom qui vulgui contribuir-hi faci una flor i l'apadrini. Es tracta que les flors les realitzin les mans d'artistes consolidats, escolars o bé aquells ciutadans que estiguin sensibilitzats amb els objectius de la campanya. Posteriorment, les flors que es vagin recollint passaran a formar part del Jardí de la Pau que s'instal·larà en paral·lel al mur del Sàhara occidental, on podria haver-hi fins a 10 milions de mines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema