Nova detenció pel cas de la dona de 55 anys que dissabte va acabar a l'UCI després que l'agredís el seu gendre a Lloret de Mar. La presumpta còmplice d'aquest en l'agressió va ser la seva parella i filla de la víctima, que dilluns va acabar detinguda per un delicte de lesions. Ambdós van passar ahir a disposició judicial. Els Mossos d'Esquadra van sospitar d'ella des del moment que els metges de l'hospital Josep Trueta van desmentir la versió que la dona, de 3o anys i nacionalitat txeca, havia ofert sobre les múltiples ferides i contusions que presentava la seva mare. La dona acumula quatre antecedents per lesions.

El passat dissabte, els Mossos d'Esquadra van detenir el gendre, de 33 anys i nacionalitat espanyola, per colpejar repetidament la seva sogra amb un objecte contundent al cap. La seva parella va explicar als agents que les ferides de la seva mare eren fruit d'una caiguda per les escales de manera que, inicialment, semblava que el jove hauria empès la dona escales avall del domicili on vivia, al número 13 del carrer Lleida.

A l'hospital, els metges van descartar que això fos possible perquè el traumatisme craneoencefàlic que presentava la víctima resultava del tot incompatibles amb la versió oferta per la filla d'aquesta, de manera que els investigadors van acabar concloent que la dona intentava exculpar la seva parella dels fets i, per tant, la seva participació i coneixement del que en realitat va passar a la vivenda era molt més àmplia.

L'agressió va tenir lloc dissabte a primera hora del matí. A tres quarts de vuit, els agents es van apropar al domcili del carrer Lleida en rebre l'avís que hi havia una dona ferida que ja estaven atenent els tècnics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos van obrir una investigació i dissabte mateix, pels voltants del migdia, van detenir el gendre de la víctima per haver-la atonyinat. L'home, que té 33 anys i és de nacionalitat espanyola, va colpejar la sogra amb un objecte contundent.

Des d'aquell dia, el gendre es trobava a la comissaria de Blanes pendent de passar a disposició judicial. El detingut és un vell conegut de la policia, perquè acumula fins a 22 antecedents per delictes contra la salut pública, robatoris i també violència en l'àmbit de la llar.

Els Mossos d'Esquadra no van poder concloure la investigació amb aquesta detenció després de parlar amb la filla de la víctima i els metges de l'hospital. Aleshores van trobar urgent determinar exactament quin paper havia jugat aquesta en tot plegat i dilluns la van poder detenir per un delicte de lesions en l'àmbit de la llar.

Al tancament d'aquesta edició, ambdós detinguts havien passat a disposició judicial al Jutjat d'Insrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que havia de decidir si decretava la seva posada en llibertat amb càrrecs o presó provisional.