El titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Blanes ha decretat presó provisional per al gendre i la filla de la veïna de Lloret que dissabte va acabar a l'UCI de l'hosptial Josep Trueta de Girona en ser brutalment agredida al seu domicili del carrer Lleida. La parella està acusada d'un delicte de lesions però ambdós s'han desvinculat dels fets. L'home, de 33 anys i nacionalitat espanyola, indica que no es trobava al domicili quan van passar els fets. La dona, de 30 anys i nacionalitat txeca, admet que es va barallar amb la seva mare però nega que ella fos la causant de l'agressió -encara que aquesta és la versió oficial que va oferir al jutge, es tracta de la tercera explicació diferent que ha donat dels fets-.

La investigació sobre aquest cas segueix oberta perquè les declaracions del gendre i la filla de la víctima no lliguen amb les proves i presenten punts foscos que cal aclarir per esbrinar exactament què va passar al domicili i quines van ser les circumstàncies de l'agressió que encara mantè la víctima ingressada a l'UCI -evoluciona favorablement i passarà a planta en breu-.

El gendre de la víctima va ser el primer detingut. El mateix dissabte els agents li van posar les manilles però ell es declara innocent i es pregunta per quina raó se'l relaciona amb el cas. Ell no es trobava al domicili quan la policia va arribar per socórrer la dona. En seu judicial va declarar que no es trobava a la vivenda quan van passar els fets però hi ha un testimoni que assegura a la policia que l'havia sentit allà.

Per la seva banda, la filla de la víctima ha donat tres versions diferents del succés. En seu judicial va reconèixer que el dissabte es va arribar a barallar amb la seva mare clavant-li una plantofada però, tret d'això, nega que li hagués provocat les múltiples ferides que la van deixar a l'UCI. Tanmateix, tampoc s'explica què va poder passar ni qui és l'autor material de la pallissa.

Aquesta explicació arriba després que el primer dia hagués assegurat als Mossos d'Esquadra que la seva mare havia caigut per les escales, versió que va quedar immediatament desacreditada quan els metges de l'hospital van examinar les ferides de la dona. Posteriorment, va admetre que havia sigut la seva parella i gendre de la víctima l'autor de l'agressor però, finalment, dilluns es va presentar a la comissaria manifestant que ella era l'autora de l'agressió. Tantes contradiccions i canvis de versions feien sospitar que la seva implicació i coneixement dels fets era molt més profunda i va acabar detinguda.

Amb antecedents

Els dos empresonats ja havien topat amb la justícia en altres ocasions. Ell compta amb 22 antecedents policials per delictes contra la salut pública, lesions i maltractaments en l'àmbit de la llar. Ella compta amb quatre antecedents per delictes de lesions.

La investigació del cas segueix oberta i resultarà determinant per esclarir els fets la declaració de la víctima una vegada s'hagi recuperat de les seves ferides i estigui en condicions de declarar.