El jutge ha enviat a presó un jove de Vidreres per apallissar brutalment la seva parella i segrestar-la durant dotze dies a casa dels seus pares amb l'ajuda de la família. El detingut, que té 31 anys, va atonyinar la noia, de 33, al xalet que comparteixen de la urbanització Aiguaviva Park. Quan la va tenir malferida, la va dur a casa dels pares i allà entre tots la van retenir durant gairebé dues setmanes. Li van prendre el mòbil i les claus, i feien torns perquè no s'escapés. A més, durant el captiveri, el detingut la va violar. Al final, la noia va poder fugir i avisar la seva mare, que va trucar als Mossos. La noia va ingressar al Trueta amb fractures i lesions greus a l'abdomen.

L'agressor, que té 31 anys, vivia amb la seva xicota, una noia de 33, en una casa de la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres. El passat 12 d'octubre, la parella va discutir i el noi va clavar una brutal pallissa a la jove. Segons va saber l'ACN, li va donar tants cops i patacades que li va fracturar diverses costelles i vèrtebres, i també li va causar lesions greus a l'abdomen que li han afectat el pàncrees.

Després d'atonyinar-la, el jove es va endur la víctima a casa dels seus pares, situada a la mateixa urbanització de Vidreres. A partir d'aquí, la noia va viure un autèntic infern. La família de l'agressor li va prendre el telèfon mòbil i les claus, i la va retenir durant dotze dies a l'habitatge. Els pares de l'agressor, la seva germana i el seu cunyat anaven fent torns per vigilar-la i evitar que s'escapés i pogués denunciar la situació.

Ingrés al Trueta

A més, durant el captiveri, l'agressor també va forçar-la i la va agredir sexualment. La noia, que estava plena de morats i malferida, va estar retinguda a la casa durant dotze dies. El passat divendres, va aconseguir escapar i va poder alertar la seva mare, que va ser qui es va posar en contacte amb el 112 i va avisar els Mossos. Per la gravetat de les lesions que presentava, la víctima va haver d'ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona.

La policia va anar fins a la urbanització Aiguaviva Park i allà va poder detenir l'agressor. El jove té antecedents per robatoris amb violència i intimidació a l'àrea de Barcelona, però no se li'n coneixien per violència domèstica. Juntament amb ell, la policia també va emmanillar els seus pares, la seva germana i el seu cunyat.

Ahir tots ells van passar a disposició dels Jutjats de Santa Coloma de Farners. Després de prendre-li declaració, el jutge va enviar el jove de 31 anys de dret a la presó. Se li imputen tot un reguitzell de delictes. En concret, fins a cinc de diferents: lesions greus, detenció il·legal, maltractaments en l'àmbit de la llar, agressió sexual i omissió del deure de socors.

Pel que fa als pares, la germana i el cunyat, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs, tot i que se'ls va imposar una ordre d'allunyament per evitar que s'apropin a la víctima. A ells se'ls acusa dels delictes de detenció il·legal i omissió del deure de socors.

El recent cas de Lloret

L'agressió que s'ha conegut ara a Vidreres es coneix poques setmanes després que un jutge enviés a presó el gendre i la filla d'una dona de Lloret de Mar per atonyinar-la i enviar-la a l'UCI. En aquest cas, la pallissa va tenir lloc el passat 30 d'agost en un domicili del carrer Lleida de la localitat.

La parella, que té antecedents per lesions i robatori (ell n'acumula més d'una vintena) van colpejar i ferir la víctima amb un objecte contundent. La dona, txeca i de 55 anys, presentava lesions a la cara i als ulls i va necessitar ingressar a la unitat de cures intensives.

En un primer moment, quan els agents dels Mossos d'Esquadra van poder arrestar el gendre, la filla va intentar exculpar-lo dient que la seva mare havia caigut per les escales. Després que els metges examinessin la víctima, però, de seguida van veure que les lesions eren incompatibles amb aquesta versió. Pocs dies després, la policia va detenir la filla per haver participat de manera activa a la pallissa que va enviar la seva mare a la Unitat de Cures Intensives.