L'Arxiu Municipal de Blanes organitza des de fa uns quants anys a l'estiu una exposició amb el cada vegada més extens fons d'imatges que prové de donacions desinteressades que han fet ciutadans i ciutadanes de la vila. Són mostres que registren sempre un gran volum de visitants, ja que recorden el Blanes de fins a més d'un segle enrere, aturant-se en una o altra temàtiques determinades en funció dels seus autors. També conviden a descobrir paisatges inèdits alhora que es poden recordar personatges que perduren en la memòria col·lectiva de la vila.

Aquest 2014, el nombre de visites ha estat el més elevat registrat fins ara. Això és perquè 15.978 persones han visitat l'exposició "Apassionades per la fotografia. Anna M. Barnés & Esperança Ros, Blanes 1955-1992" composta per 175 instantànies d'aquestes pioneres de la fotografia al municipi. A més, el catàleg que es va editar amb més de 200 imatges i textos d'anàlisi sobre el fons i l'activitat de les fotògrafes, va exhaurir els 500 exemplars que es van imprimir.

L'exposició va estar allotjada tot l'estiu a la sala municipal García-Tornel del carrer Ample i la completava un audiovisual, informació de la carrera de les fotògrafes, així com dues ampliadores del seu antic laboratori. De fet, el passat 23 d'octubre, es va signar el conveni que formalitza la cessió del fons Barnés-Ros (imatges datades entre la dècada dels anys 50 i princiìs dels 90 Barnés-Ros) a l'Ajuntament. L'acte el van encapçalar l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la fotògrafa Anna Maria Barnés.