L'Ajuntament de Riudellots de la Selva va mantenir ahir per "prevenció" la segona jornada de restriccions en l'ús de l'aigua de l'aixeta per la forta pudor que desprenia. Tot i això, "en principi" el problema va quedar solucionat ahir, segons va informar el primer tinent d'alcalde, Josep Maria Corominas, però el consistori va mantenir la recomanació de no beure, cuinar o rentar-se amb aigua de l'aixeta a l'espera de l'analítica encarregada que avui ha de confirmar que és totalment apta.

Les anàlisis que es fan a Madrid i Barcelona també han d'ajudar a esbrinar quina substància es va barrejar amb l'aigua per buscar l'origen i evitar que es repeteixi.

Aquest dimecres, l'Ajuntament va publicar un ban demanant als veïns que no utilitzessin l'aigua de l'aixeta per les fortes pudors. Ahir van durar les restriccions i al matí l'equip de govern, els regidors del ple i l'empesa subministradora d'aigua, Prodaisa, van mantenir una reunió de seguiment del cas.

"En principi l'aigua ja és correcta" i l'olor ha desaparegut, va relatar Corominas. Així ha estat un cop Prodaisa va realitzar treballs per buidar les canonades i fer circular aigua nova. Mentrestant, es van enviar mostres per fer analítiques a Madrid i Barcelona. A l'espera dels resultats que es tindran avui, el consistori va decidir mantenir per "prevenció" les recomanacions de no utilitzar l'aigua. Al llarg de la jornada l'Ajuntament informarà de les novetats.

També es vol saber quina substància es va barrejar amb l'aigua, per trobar-ne l'origen i evitar que la situació es torni a repetir. El cas ha afectat sobretot el centre de la vila des de fa més d'una setmana. Igual que dimecres, ahir dues cisternes d'aigua potable van abastir els veïns que ho van necessitar.