La campanya de reciclatge de vidre que s'ha desenvolupat a Blanes des del juliol i fins a l'octubre ha estat valorada positivament per les parts implicades: l'Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal de la Selva i l'empresa municipal de recollida de residus Nora, SA.

Per la campanya es comptava amb la col·laboració directa de l'entitat Ecovidrio, que aglutina els sectors de producció i comercialització d'envasos de vidre a l'Estat espanyol. De fet, Ecovidrio va escollir Blanes i Lloret com a pioneres a la Costa Brava en la instauració de la campanya batejada amb el nom de "Projecte Platges", que també va destinar a altres municipis del litoral espanyol.

Les actuacions s'han fet amb l'objectiu de promoure el reciclatge del vidre a tots els nivells: tant entre la població en general i els visitants com, sobretot, en locals i establiments. La valoració positiva del resultat es basa, en bona part, en els substancials increments mensuals registrats en la recollida del vidre comercial. En concret, d'un 27% i 10% respecte als mesos de setembre i octubre de 2013.

A Blanes, la campanya ha comptat amb la participació d'un total de 160 establiments considerats com a grans generadors de vidre. D'aquests, 84 establiments estaven situats al nucli antic i s'han integrat en el nou servei municipal de recollida de vidre porta a porta, mitjançant galledes lliurades pel propi Ajuntament de Blanes.

Dels altres, 72 establiments estan ubicats a la zona turística. A aquests darrers, se'ls ha facilitat el buidatge de vidre a l'interior dels contenidors del carrer amb la distribució d'iglús dotats d'un mecanisme específic -conegut com sistema vacri-, així com de galledes adaptades a aquest sistema. Els quatre establiments restants que han participat en la campanya són càmpings que han rebut contenidors iglús per ser utilitzats dins dels seus propis recintes.

Durant l'estiu, els punts d'informació han repartit més de 3.000 bosses de platja amb motius del reciclatge del vidre i s'han posat en marxa punts informatius.