L'Ajuntament de Riudellots de la Selva ha decidit amortitzar sis crèdits que tenia establerts amb una entitat financera amb un valor total de 618.000 euros. Aquesta xifra suposa amortitzar el 73,55% del total del deute actual. La resta, 231.000 euros, es preveu amortitzar a principis del 2015 un cop s'aprovi el nou pressupost municipal. Fonts de l'Ajuntament han concretat que l'endeutament que queda per l'any que ve es podria amortitzar ja aquest any perquè la tresoreria municipal ho permet; no obstant això, per qüestions comptables, el govern de CiU ha decidit fer-ho el pròxim exercici.

Les fonts han exposat que l'Ajuntament ha fet ús del romanent de tresoreria per cancel·lar aquest sis crèdits. L'acord s'ha pres en un ple extraordinari amb els vots faborables de CiU i SI, i l'abstenció de IpR. Tot i així, després d'aquesta operació, el líquid de tresoreria disponible de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva permetrà tirar endavant les obres planificades per aquest mandat fent ús del romanent generat en aquests anys, han indicat les fonts municipals.

Les restriccions a la inversió provocades per la llei espanyola de règim local (LRSAL), afegida a una gestió acurada de la despesa, ha permès a l'Ajuntament de Riudellots gaudir d'unes finances sanejades, que han fet possible dur a terme aquesta operació.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riudellots de la Selva podrà destinar el seu romanent a realitzar noves inversions de cares al 2015, aplicant sempre criteris de prudéncia i sostenibilitat, tal com ha vingut fent fins ara, han afegit les fonts.

5,95% d'endeutament

Amb aquesta operació, l'endeutament de Riudellots de la Selva, se situarà a 31 de desembre de 2014 a només el 5,95% quan el màxim permès és de 110% i a principis de l'any que ve es preveu deixar-lo al 0%, un cop amortitzat el deute restant de 231.000 euros.

Des de l'equip de govern s'ha volgut destacar "la importància de poder disposar d'unes finances sanejades, en uns moments molt complicats de restriccions i crisi econòmica".

Actualment s'està treballant en l'elaboració del pressupost municipal del 2015 que es portarà a ple el proper mes de desembre.