Avui comença la 34 edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves que es perllongarà fins el dia 14. Els firaires pronostiquen que, si fa bon temps, podria rebre més de 70.000 visitants. Aquest mercat d'arbres de Nadal que va començar el 1980 per recollir diners destinats a les activitats lúdiques i culturals que durant l'any organitzava el Jovent Club, ha fet que aquest petit poble de poc més de 200 habitants , fos conegut arreu de Catalunya.

El certamen conjuga la venda d'arbres ornamentals amb espectacles, exposicions i demostracions d'arts i oficis que tenen a les places i carrers el seu punt de concentració. Enguany hi hauran 100 parades que ocupen tots els indrets urbans, de les quals nou són d'avets conreats al Montseny i a les Guilleries, 80 de productes naturals i 11 d'artesans que ofereixen els seus treballs de ferrer, d'escloper, de luthier o de terrissaire.

Els dies feiners el recinte firal estarà obert de les 10 del matí a les 5 de la tarda i aquest cap de setmana tancarà a les 19:30 hores. L'entrada a la mostra es gratuïta i el preu per aparcar es simbòlic. S'han habilitat terrenys per 1.000 turismes i una parcel·la per encabir-hi prop de 15 autocars.