Ple de gom a gom, allau de visitants amb cues de gent a les tres petites places i carrers adjacents, aparcaments col·lapsats i retencions per accedir al poble des de l'Eix Transversal. Aquest és el resultat global dels tres festius successius inicials, principalment diumenge, de la 34 Firs de l'Avet d'Espinelves que es perllongarà fins aquest pròxim diumenge.

Segons va explicar ahir la gerent del certamen organitzat per l'Ajuntament, Ariadna Cabanas, "unes 30.000 persones ens han visitat per a poder gaudir del paisatge, la gastronomia, les activitats i, algunes, per comprar productes artesanals i l'arbre de Nadal en el seu lloc de conreu de la zona Guilleries-Montseny". Per la seva part, l'alcalde, Joan Manuel Claveria, va dir que l'èxit hauria estat superior en "cas de no haver coincidit amb la Fira Medieval de Vic". Un altre escull és el fet de no presentar-se entre setmana cap pont i, per això, en tres dies s'han acumulat els visitants "però a partir d'avui i fins diumenge suposadament minvaran". No obstant això, els organitzadors esperen tapar aquest buit amb excursions d'escolars, pensionistes i jubilats.

Els avets més venuts

Les espècies d'avets que, com és habitual, son més exitoses durant la Fira han estat, de moment, la masjoanis, oriünda del Mas Joan d'Espinelves, l'excelsa i la nordmanniana. En total el paradistes han venut uns 3.000 exemplars.

A la sortida del poble i en passar pel control de pagament del pàrquing de vehicles, tots els conductors són obsequiats amb un calendari de butxaca del 2015 i un petit cérvol de cartró per penjar al parabrisa. Ambdós regals han estat elaborats pel Taller Ocupacional Montsoriu (TOM) de l'Associació Montseny-Guilleries de disminuïts intel·lectuals. L'Ajuntament va voler fer constar el seu agraïment als membres de Protecció Civil d'Arbúcies per la seva desinteressada col·laboració i que a través d'un conveni es pugui fer extensiva en altres esdeveniments de multitudinària participació.