L'equip de govern de Lloret de Mar (CiU i ERC) va tirar endavant ahir els pressupostos de 2015 amb la comoditat més gran dels últims anys: 17 a favor i 4 en contra. Els 7 de CiU, els 3 del PSC, el regidor d'ICV-EUiA, el d'ERC i els cinc exregidors del Millor -ara no adscrits- hi van donar suport. Marc Fuertes (Millor), els dos del PP i el no adsrit Josep Cortés, en contra.

La novetat del ple d'ahir, que primer va viure un ple extraordinari per aprovar els pressupostos i després l'ordinari, va ser el canvi de cadires arran de la marxa de cinc dels sis regidors del Millor que ara són no adscrits. Fuertes ha quedat sol i, després de tota la polèmica, va veure com els seus companys -que fins ara havien votat en contra de tots comptes- donaven suport al govern. Una decisió que els va servir per fer veure -com asseguraven en el seu comiat- que en els últims anys no estaven d'acord amb les maneres de Fuertes, tot i que mai ho havien expressat.

De fet, van aprovar els pressupostos de 2015 perquè el govern els va acceptar una vella proposta del Millor, una partida per millorar l'aparcament de Can Xardó.

Pel que fa estrictament els pressupostos, el govern va defensar que són "continuistes", que presenten un gruix d'inversions i que conté la despesa. Per la seva part, l'oposició va criticar que amb excepcions molt puntuals, els números són els mateixos que l'any passat i que no són la manera per acabar de sortir de la crisi ni per millorar l'economia o incentivar el turisme.

Inversions de set milions

En concret, els comptes de 2015 ascendeixen a 61.963.215,65 euros (un 0,66% inferior al de 2014), amb unes inversions d'uns set milions d'euros, el gruix del qual va sobretot a la nova comissaria de la Policia Local en construcció (1,39 milions), i a la planta de triatge. També destaquen 69.233,14 euros per l'enderroc i urbanització de la finca de l'avinguda Vila de Blanes, 523.086 en millores a la via pública, 135.000 per a la quarta fase d'ampliació del cementiri o els 37.379 euros per a la reconstrucció arqueològica del Poblat Turó Ibèric.

Sobre el deute públic, s'amortitzaran 5.156.000 euros en préstecs i es pagaran 941.300 euros en interessos. També hi haurà 218.321 euros destinats al fons de contingència.