He seguit amb curiositat i deteniment en especial a la Ràdio de Lloret i a premsa comarcal l'embolic que s'ha format al grup independent el Millor. Davant d'aquestes situacions em fan certa gràcia els gurus de la política que diuen que ja ho han vist tot. En absolut a Lloret i, en concret, aquest moviment és digne d'estudi. Un grup independent que de la nit al dia es queda només amb el seu líder, i que els cinc regidors li marxen. Cal recordar també que durant aquest mandat una regidora més també ha plegat o l'han plegat de la formació. Per tant 6 regidors en poc més de 3 anys.

Aquests regidors passen ara a ser no adscrits, cosa que, coses de la vida, provoca que sigui la formació amb més regidors a l'oposició. Però, no s'acaba aquí. En un ràpid gir de preparació de cara a les properes eleccions municipals el fundador del partit i incombustible, Marc Fuertes, presenta els membres del seu nou equip. Una amalgama també digna d'estudi. Vagi per endavant que no voldria que ningú es molestés. Ara, no deixa de cridar l'atenció que l'aspirant a ser alcalde de Lloret per CiU, Lluís Mosella, i que es va enfrontar a l'actual alcaldable, Jaume Dulsat, formi part ara de l'equip del Millor. Un altre dels noms que m'ha cridat l'atenció és el de Josep Teixidor, exregidor de CiU, exregidor d'ERC i ara futurible regidor de la formació independent.

Com deia, no és cap crítica i si és pel bé del poble i dels interessos dels ciutadans jo, com la Belén Esteban, "por mi pueblo mato". Ara, no deixa de ser un pèl preocupant aquests girs polítics d'aquests individus.

El dilluns a la nit gràcies a les noves tecnologies vaig tenir l'oportunitat d'escoltar el plenari de l'Ajuntament de Lloret. La màgia de les paraules sense imatge guanya molt més.

Revés per a l'incombustible, Marc Fuertes, quan va veure que els seus companys de grup donaven suport al govern aconseguint una majoria de 17 davant els 4 regidors que no hi varen donar suport, entre ells, com no podia ser d'una altra manera, el mateix Marc.

En fi senyores i senyors, comença a Lloret una campanya que caldrà seguir atentament i veure si al Millor se'l tornen a creure. Ara es presenta amb l'eslogan "Un equip per governar". El diumenge passat un article al Diari de Girona deixava a l'aire la pregunta si el Millor serà l'au Fènix que ressorgeix de les cendres. A dia d'avui més que un ocell sembla una agència de col·locació on tothom pel moment hi té cabuda, per molt transversal que hagi estat el seu passat polític.

I a pocs quilòmetres de Lloret hi tenim un altre cas diguem-ne que curiós. Es tracta de l'alcalde de Blanes, Josep Marigó. Veig que el mes de març passat és proclamat alcaldable per les eleccions del 2015 pel PSC, aquesta setmana es filtra la notícia que comunica a la direcció del partit a Girona que ho deixarà i quan se li pregunta a ell diu que encara no ho sap i que ho decidirà després de festes. En fi, Bon Any i tapa't.