31 de desembre de 2014
31.12.2014

Malestar a Vilobí amb Riudellots per fer coincidir fires

El 7 i 8 de febrer se celebraran la Fira de la Botifarra Dolça de Salitja i el Fiporc

31.12.2014 | 00:00
Imatge de l´edició d´aquest 2014 de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça de Salitja.

El cap de setmana del 7 i 8 de febrer d'aquest 2015 estarà atapeït d'activitats als municipis, veïns, de Vilobí d'Onyar i Riudellots de la Selva: el primer acollirà la 18a edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça de Salitja; mentre que el segon organitzarà la segona edició del Fiporc. Dues fires de temàtiques semblants i a tocar una de l'altra. Una coincidència que no ha agradat a l'alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem (CiU), que no veu "gaire lògic" que a Riudellots celebrin la fira del porc el mateix cap de setmana que a Salitja fan la de la botifarra dolça: "Tractem el mateix producte; i ens acabarem fent la competència". No ho veu així l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CiU), que afirma que no hi ha cap competència i que la comissió de la fira ha decidit que sigui aquell cap de setmana de febrer per no coincidir amb el Carnaval. També ha negat que la coincidència dels dos esdeveniments sigui per boicotejar la fira de Salitja.

Guillem ha defensat que la festa de la botifarra de Salitja hauria de tenir una prioritat adquirida arran de les 18 edicions que l'any que ve complirà -"la fira està plenament consolidada"- i recorda, com així ho ha fet el Casal Independent de Salitja, organitzador de l'esdeveniment, que sempre se celebra el cap de setmana anterior al Dijous Gras. Per aquests motius, l'alcaldessa demana a Riudellots que "respecti" aquests característiques per evitar fer-se la competència. En aquest sentit, recorda que les dues fires "tractem el mateix producte", alhora que comparteixen algunes activitats i protagonistes, com ara tractoristes, ha precisat.

Per evitar que acabin coincidint, Guillem s'ha adreçat l'alcaldessa de Riudellots, el president del Consell Comarcal Salvador Balliu i el vicepresident segon de la Diputació, Xavier Soy.

No obstant això, Riudellots no està disposat a canviar de dates, segons es desprèn de les paraules de l'alcaldessa. Roura no comparteix la idea que es facin la competència però sí creu que poden aprofitar per fer promoció conjunta o repartir-se el cap de setmana. En tot cas, Riudellots no vol que el Fiporc coincideixi amb el Carnaval i subratlla que al calendari oficial de fires de la Generalitat no hi consta la celebració de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça de Salitja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook