L'històric circuit Multipistes de Sils, conegut com el "Circuit de Sils", va tancar les portes dimecres posant punt final a 20 anys d'activitat esportiva. Així ho van anunciar els mateixos responsables en un missatge de comiat a través de la seva pàgina oficial a Facebook. Ara, els terrenys passen a mans del PGA Golf de Catalunya de Caldes de Malavella que els ha comprat en el marc de la seva aposta per ampliar el seu espai i amb la vista posada a poder acollir la famosa Ryder Cup en l'edició 2022.

"Comuniquem a tots els nostres clients que Multipistes-Circuit de Sils a partir del pròxim 31 de desembre de 2014 aquesta instal·lació cessarà en les seves activitats. Volem donar-vos les gràcies per tots aquests anys amb nosaltres". Així s'acomiadaven fa uns dies els responsables del circuit en un missatge a les xarxes socials afegint que aquest passava a mans del golf.

El Multipistes no passava pel seu millor moment tot i que és un dels històrics circuits gironins. Hereu de l'antic "Circuit de Sils", el 22 de juliol de 1995 va obrir les seves portes el nou complex Multipistes Sils, al quilòmetre 700 a tocar la N-II en uns terrenys de 156.000 metres quadrats dedicat al món del motor i l'esport d'aventura. En aquestes instal·lacions s'hi han format nombrosos pilots i actualment disposava de pistes per practicar amb karts, motocross o minimotos, entre altres activitats.

El circuit es troba al límit amb Caldes de Malavella. Estan separats per una petita extensió de terreny, (que el PGA també hauria adquirit segons fonts consultades) i just llavors, a uns 500 metres, es troba la gran extensió del golf de Caldes. Així, els propietaris del PGA Golf de Catalunya de Caldes -escollit el millor resort europeu 2015- han decidit comprar el Circuit de Sils ampliant la seva extensió cap al sud. Sobre què faran a l'espai, encara es desconeix. Ahir, l'alcalde de Sils, Martí Nogué, va mantenir que actualment el POUM només permet mantenir la mateixa activitat, tot i que es veurà en un futur què demana fer la propietat o si de moment aposta per deixar-lo buit, sense sorolls.

Tot plegat, coincideix amb l'aposta per acollir la Ryder Cup el 2022 a Caldes el 2022 i l'estratègia del PGA, des de fa molts anys, per anar ampliant les instal·lacions i serveis. Com ja s'ha anat informant, el golf s'estendrà cap a Vilobí i vol incrementar la seva oferta d'allotjaments de luxe. Ara, a més, incorpora el terreny de Sils.

A banda, segons fonts consultades, el PGA també hauria adquirit l'hotel Melià ubicat a l'entrada del golf i propietat de Vichy. Consultats per Diari de Girona, el PGA Golf de Catalunya no va confirmar ni desmentir la compra de l'històric circuit de Sils així com tampoc l'adquisició del Melià.