L'Ajuntament de Riudellots de Selva forma part d'una prova pilot del desplegament de l'aplicació per a dispositius mòbils YOPP de participació ciutadana, disponible per a sistemes operatius Android i IOS que ha estat desenvolupada per l'empresa catalana Youropinionplatoform SL. de Barcelona.

En concret, l'aplicació permet a les administracions públiques consultar de manera completament anònima, ràpida i senzilla a la població sobre qualsevol temàtica proposada per els seus administradors, en aquest cas per l'Ajuntament, tot i que també permet als mateixos usuaris proposar preguntes, va informar el consistori.

El regidor de noves tecnologies de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés va destacar que "amb aquesta App, podrem proposar preguntes, establir debats i processos de deliberació i obrir consultes populars per conèixer l'opinió de la ciutadania". Així mateix, Barnés va manifestar que "l'Ajuntament de Riudellots, segueix apostant per l'ús de les noves tecnologies per fer més accessible i millorar la relació entre l'ajuntament i els veïns", va afirmar.

La presentació de l'aplicació va tenir lloc el passat 11 de desembre a la Sala Polivalent de Riudellots de la Selva. L'acte va estar presidit per l'alcaldessa de Riudellots Montserrat Roura, el regidor de noves tecnologies, Lluís Barnés i presentat per Xevi López en representació de l'empresa desenvolupadora de la nova l'aplicació. Precisament, López va fer una demostració de l´ús i les potencialitats d'aquesta nova aplicació.

"YOPP facilita a l'entitat informes trimestrals segmentats, amb els resultats de totes les qüestions plantejades, els resultats de les votacions i els comentaris rebuts", va explicar López, durant la seva intervenció. Riudellots es converteix doncs en un dels pocs municipis a incorporar la tecnologia a través dels mòbils per demanar l'opinió dels ciutadans sobre qualsevol tema d'interès municipal.