La detinguda per matar la dona que va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret de Mar el juny del 2013 va arribar ahir al matí a Madrid extradida des de Buenos Aires, Argentina. La policia va detenir Norma Beatriz Kuike al seu país d'origen, l'Argentina, el 14 de juny del 2013, després de descobrir les restes de la víctima, Ana María Martos, que estava desapareguda des de l'any 2004. Les autoritats argentines van concedir l'extradició de la sospitosa però no la del seu fill, també detingut amb relació al cas. La suposada autora material del crim estarà a presó almenys fins dilluns, quan passarà a disposició judicial del Jutjat d'instrucció número 4 de Blanes.

L'últim senyal de vida que hi havia d'Ana María Martos abans que la seva família denunciés la seva desaparició va ser el 18 de gener del 2004 a Sant Feliu de Llobregat, d'on era ella. Van passar nou anys sense notícies d'ella fins que al juny del 2013 la policia va trobar les seves restes. La víctima estava entaforada dins un bidó ple de ciment i enterrada en una finca de Lloret de Mar.

Un parell de trucades anònimes a una associació de familiars de persones que busquen desapareguts van posar la policia espanyola sobre la pista dels sospitosos de la mort de Martos. Finalment, amb l'ajuda d'un georadar, van aconseguir localitzar el cos.

A Lloret de Mar mateix van detenir un home, Josep Maria Tarragüell, que va admetre que havia enterrat el cos de Martos en una finca després de trobar-la morta al garatge de casa seva. Tarragüell va ingressar inicialment a presó però després l'Audiència de Girona el va deixar en llibertat sota una fiança de 3.000 euros. Nega qualsevol implicació amb la mort de la dona i diu que tampoc va veure com va morir, tot i que sí que admet que va arribar a casa seva viva acompanyada de Norma Beatriz Kuike.

El jutjat va dictar dues ordres internacionals de detenció contra Kuike i el seu fill per la seva suposada implicació en el cas. El 14 de juny del 2013, els van detenir a tots dos al seu país d'origen, a l'Argentina. Les autoritats argentines han concedit l'extradició de la dona mentre que han denegat la del seu fill, a qui reclamaven només per estafa i ja havia prescrit.

En el cas de Kuike, el jutjat de Blabes només la podrà investigar pel suposat homicidi i no podrà esclarir si va estafar la víctima, tal com sospita la policia que va fer.

Ahir a primera hora del matí, Kuika va aterrar a Madrid en un vol procedent de Buenos Aires i conduïda per la Interpol. El jutjat de Blanes ha dictat la interlocutòria de presó i la suposada autora material de la mort de Martos estarà entre reixes almenys fins dilluns, quan passarà a disposició judicial.