Van actuar durant el matí de diumenge i van assaltar tres cases de la Cellera de Ter però els Mossos de la comissaria de Santa Coloma els van enxampar al vespre anant tan tranquils pel carril bici a l'altura d'Anglès mentre portaven els objectes robats i anaven llançant documentació d'una de les víctimes.

Els delinqüents són tres homes, entre 21 i 24 anys, tots de nacionalitat marroquina i veïns de Salt, Tordera i Anglès. Van quedar acusats de tres robatoris amb força interior de domicili i van acabar a presó després que el jutge del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners en decretés l'ingrés a un centre penitenciari.

Els Mossos van tenir coneixement d'un dels robatoris al voltant de les cinc de la tarda i van comprovar que havien forçat una de les finestres del domicili i havien sostret aparells electrònics.

Un modus operandi que van utilitzar en dues cases més de la mateixa zona. Uns agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners, que estaven realitzant servei no uniformat, van localitzar els tres joves mentre caminaven i anaven llençant documents, que treien de la bossa, a terra. I en recollir els papers de terra van observar que eren documents a nom de la víctima del robatori amb força.

La patrulla va aturar els joves al mateix carril bici a l'altura de la població d'Anglès. Els agents els van identificar i escorcollar, durant el registre van localitzar diversos objectes de dubtosa procedència. Els agents van comprovar que els objectes que duien els homes procedien de tres domicilis que havien estat saquejats, i els van detenir.