La fiscal demana 16 anys de presó per al treballador de l'escorxador de Riudellots que va matar un company de feina d'una ganivetada. El crim va passar la matinada del 23 d'octubre del 2012.

Segons l'escrit de qualificació, l'acusat, Chen Chiaowei, feia mig any que treballava a l'escorxador De procedència xinesa, feia jornada a la sala de desfer, d'on sortia la cansalada. Com tots, tenia un codi imprès a la roba de treball i al joc de tres ganivets que feia servir. Quan entrava a la feina, sempre ocupava el mateix lloc. Al seu costat dret, Chiaowei hi tenia un jove de 30 anys de Costa d'Ivori. Segons la fiscal, no hi ha constància que abans del crim entre ells hi ?hagués "mala relació" o que haguessin tingut "baralles o discussions".

El 23 d'octubre, acusat i víctima van començar la jornada a les dotze de la matinada. El crim va tenir lloc cap a un quart de tres de la nit, després d'un dels descansos reglamentaris. En tornar, recull la fiscal, el xinès va fer una "brevíssima increpació" a la víctima, perquè li estava "envaint el seu espai". Segons l'escrit, el detonant del crim va ser que a Chiaowei no li va agradar la resposta de la víctima. i "de manera totalment sorpresiva", i sense que l'altre es pogués defensar, li va donar "una estocada" al pit amb el ganivet de tallar carn.

Per la fiscal, l'acusat tenia una "intenció inequívoca de matar" el seu company quan el va atacar. De fet, el xinès va enfonsar el ganivet fins al mànec al cos de la víctima: 15 centímetres de fulla, que li van travessar l'estèrnum i li van foradar el cor. Va morir gairebé a l'acte.

La fiscal també sol·licita una indemnització global de 240.000 euros per als familiars. Considera, però, que la quantitat l'han de satisfer l'acusat i l'asseguradora com a responsables civils directes, i l'empresa de manera subsidiària.