ERC i Avancem, moviment de crítics del PSC, van presentar ahir la candidatura conjunta per concórrer plegats a les pròximes eleccions municipals a Lloret, la primera coalició dels dos grups a la demarcació de Girona. Tres dels principals integrants d'Avancem a Lloret són els fins ara regidors del PSC a l'Ajuntament que fa unes setmanes van anunciar que passaven al grup de no adscrits per les desavinences amb la direcció local. Són Joan Bernat (que era el portaveu del PSC), Anna Pascual (coordinadora d'Avancem a comarques gironines) i Susanna Yerro. Tots ells eren ahir a la presentació juntament amb el president comarcal d'ERC, Eduard Coloma, entre altres assistents a l'acte.

El cap de llista de la coalició "ERC-Avancem-AM" serà el regidor d'ERC, Jordi Orobitg, el qual ja feia temps que havien presentat com a candidat. Fruit de les negociacions que mantenien des de feia setmanes, Bernat ha accedit "generosament", en paraules d'Orobitg, a ser el número 2 a la llista.

La presentació de l'acord es va fer des del Mirador dels Campions, al final de l'avinguda Just Marlés, a tocar del mar, un indret "emblemàtic de Lloret" que "exigeix una de les més grans transformacions de la ciutat", va explicar Orobitg. Després d'una època de grans infraestructures, va prosseguir, "la nostra voluntat és incidir en allò que és nuclear pel canvi i transformació de la ciutat", com per exemple "millorar l'avinguda Just Marlés i les activitats, amb respecte pels que hi treballen i viuen".

Bona sintonia Orobitg-Bernat

Orobitg va recordar que la relació dels últims 4 anys amb els fins fa poc edils del PSC ha estat "intensa". Amb ERC al govern i el PSC a l'oposició, tot i haver-se presentat a les eleccions amb projectes d'"esquerres però diferenciats", "hem hagut de seure, parlar i negociar".

Una bona sintonia que el republicà va mostrar al costat de Bernat i el seu equip, els quals "han actuat amb pragmatisme, han sabut avaluar les situacions i relegar-se en un segon pla", per exemple afavorint l'aprovació dels pressupostos" amb "un cost personal", va dir Orobitg. "Crec que les persones d'Avancem no només porten l'etiqueta de socialistes" sinó que amb acords com els comptes han imposat "condicions" amb millores com les "beques menjador".

Així, "la conjuntura actual" de Lloret ens "exigeix que ens hi aboquem de ple" amb "un projecte amb la màxima força" davant "candidatures de dretes o directament populistes i demagògiques" amb interessos "només personals", va reblar Orobitg en referència explícita al partit del Millor.

Aplegar socialistes descontents

Per Bernat, que també va lloar la feina d'ERC al govern, la "legislatura ha estat complicada, hem intentat fer política, abandonar els personalismes i posar Lloret per davant". "Hem estat a l'oposició però hem treballat per Lloret, lluny dels partidismes", va insistir. Ara, després de "moltes converses", al final "hem arribat a un punt d'entesa" amb un acord que "ens és natural i fàcil", va dir Bernat qui no va amagar que aspiren a aplegar els socialistes descontents.

Orobitg va afegir que "amb les generoses aportacions d'Avancem" i des d'ERC "volem bastir un projecte de 4 anys" i, amb la sortida dels exsocialistes, "hem de donar una alternativa" al conjunt de ciutadans "que es trobaven despullats d'un referent polític i ideològic" que s'"haguessin qüestionat a qui votar". Per tant, es van presentar com un grup amb experiència política i de govern davant "altres formacions" que no en tenen, ja que "Lloret no es pot permetre un curs d'aprenentatge".