El pederasta confés i exmonitor infantil de Lloret de Mar, Josep Castiella Escribano, no està conforme amb la pena que li ha imposat l'Audiència Provincial de Girona -41 anys de presó dels quals haurà de complir, com a màxim, 16,5 anys- i, a través del seu advocat -Juan Córdoba-, ha anunciat que recorrerà la decisió per buscar una rebaixa encara més acusada.

Un dels punts amb què es va mostrar més disconforme la defensa durant el judici i que serà objecte del recurs és la catalogació d'agressió sexual de la fel·lació que Castiella va practicar a un menor.

Sobre aquest punt l'advocat va recordar al tribunal que el Codi Penal considera agressió la introducció de membre o objectes a la víctima per via vaginal, anal o bucal però no la introducció del membre de la víctima dins la boca de l'agressor.

La sentència ja va discutir aquest extrem indicant que la jurisprudència del Tribunal Suprem considerava equivalent "accedir carnalment a fer-se accedir". El criteri del tribunal era clar respecte a aquest punt: es tracta d'una agressió sexual perquè es va realitzar sense el consentiment del menor i sense la seva voluntat.

Però és que, a més, en aquest cas concret, Castiella "va aprofitar per desenvolupar la seva conducta il·lícita el fet que el nen es trobés lluny de la protecció dels seus pares i altres familiars i, sobretot, que ell era precisament un monitor del casal, per tant un encarregat de l'atenció i vigilància del menor".